Coinis za studente Elektrotehničkog fakulteta donirao najsavremeniju računarsku salu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Stručno osposobljavanje IT kadra i stvaranje novih radnih mjesta počinje dijeljenjem i razvijanjem znanja. U idealnim uslovima, znanje će biti primijenjeno u praksi i tako iskorišteno za razvijanje različitih tehnoloških inovacija. Međutim, za tehnološke inovacije potrebno je inspirativno okruženje, savremena oprema i moderni uslovi za rad.

Zato je u pravcu rješavanja uočenih izazova, kompanija Coinis nedavno na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore osposobila računarsku salu sa najsavremenijom opremom.

Renoviranje računarske sale na ETF-u u Coinisu vide kao investiciju u zdrave i progresivne aktivnosti kako bi osnažili mlade ljude, stvorili im obrazovne mogućnosti i doprinijeli digitalizaciji crnogorskog društva.

Investicija u znanje i budućnost

Računarska sala je opremljena sa 38 najmodernijih računara pogodnih za razvoj softvera kao i pametnom projektor-tablom. Oprema će biti dostupna za sve studente koji žele da usavrše svoje znanje iz oblasti programiranja, ali i drugih srodnih grana.

Salu su svečano otvorili dekan Elektrotehničkog fakulteta, dr Saša Mujović i CTO kompanije Coinis, mr Jovan Kovačević.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta dr Saša Mujović pozdravio je ovakvu inicijativu: ,,Elektrotehnički fakultet predstavlja vodeću obrazovno-naučnu jedinicu Univerziteta Crne Gore, sa jasno definisanom misijom edukacije inženjera u oblasti energetike i ICT-a. Bogata tradicija i ostvareni rezultati u prošlosti predstavljaju čvrste temelje za prosperitetnu budućnost. Da bi naučna izvrsnost i dalje “stanovala” na našem Fakultetu, potreban je kontinuirani rad, jer oblast kojom se bavimo ne priznaje i ne poznaje “staru slavu”. Važan je samo dolazeći dan i to koliko smo spremi za njega”.

Mujović dodaje: ,,Kroz partnerstvo sa kompanijom COINIS stvaramo reprezentativne uslove za rad naših studenata. Hub kojeg su osmislili kreativni ljudi COINIS-a je najmodernija računarska učionica na Univerzitetu Crne Gore i motivišući ambijent za stvaranje novih ideja. Takođe, raduje nas što će ovaj prostor posjećivati eminentni stručnjaci angažovani od strane COINIS-a, a koji će svoje znanje prenositi našim studentima i učiniti ih još konkurentnijim za izazove koji ih očekuju. U najkraćem, kao Dekan Fakulteta ponosan sam što je COINIS naš partner i što ćemo zajednički graditi neku novu, bolju i informatički pismeniju Crnu Goru“.

Sa druge strane iz kompanije Coinis navode: ”Vjerujemo da ulaganjem u mlade ljude i dajući im pristup najboljim resursima, možemo pomoći da ostvare svoj puni potencijal. Ponosni smo što možemo dati ovaj doprinos Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i nadamo se da će pozitivno uticati na studente”.

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.