Sara Milinković najbolja studentkinja Elektrotehničkog fakulteta za studijsku 2022/23. godinu
Sara Milinković najbolja studentkinja Elektrotehničkog fakulteta za studijsku 2022/23. godinu

"Biti proglašen za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu predstavlja posebnu čast i  privilegiju, jer je Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore (UCG) prepoznat kao mjesto gdje se školuju sjajni studenti koji kasnije postaju vrhunski stručnjaci", kazala je najbolja studentkinja Elektrotehničkog fakulteta za studijsku 2022/23, Sara Milinković (10.00).

Najbolja studentkinja smatra da je za postignuti uspjeh potrebno malo talenta, a puno volje, rada i truda. 

"Jako je lijep osjećaj kada shvatite da je uloženi trud zapažen,  cijenjen i adekvatno nagrađen. Ipak, velika priznanja donose i veliku odgovornost. Potrebno je opravdati ukazano povjerenje, ostati istrajan i dosljedan sebi, što je uvijek izazovno", dodala je Sara.

Ona navodi da su odricanja neizostavan dio svakog uzlaznog puta, ali da ih nikada nije posmatrala kao posebnu vrstu žrtve, već samo kao male kompromise i ustupke koje pravi na tom putu.

"Ukoliko imate cilj, moraćete se ponekad odreći nekih sitnih zadovoljstava ili ih makar odložiti za neko pogodnije vrijeme. Neprospavane noći nisu rijedak scenario u toku ispitnog roka, ali se takve situacije ubrzo  pretvore u one na koje se s osmijehom na licu osvrćete, jer tada postignuti rezultati postaju još draži, a plodovi uspjeha slađi. Dobra organizacija, kontinuitet i redovnost su ključni", objašnjava Sara.

Tokom dosadašnjeg školovanja na ETF-u, kako navodi, imala je priliku da stekne veliko teorijsko znanje koje se nadograđuje onim drugim, praktičnim na nezaobilaznim laboratorijskim vježbama.

"Trudim se da uvijek ostavljam vremena i za vannastavne aktivnosti koje su usko povezane sa  strukom kojom želim u budućnosti da se bavim, a koje dodatno upotpunjuju ono primarno znanje  stečeno kroz redovno i pažljivo praćenje nastave", rekla je ona.

"Ovo priznanje, rekla bih, dolazi u pravom trenutku - na posljednjoj godini osnovnih studija, kao  potvrda dosadašnjeg rada i postignutih rezultata, ali i kao podsticaj i neka nova vrsta motivacije u  daljem usavršavanju, najprije na master studijama, a onda i svemu onome što slijedi. Sigurna sam  da će mi ova nagrada uvijek biti posebno značajna i da će mi otvoriti neka nova vrata", dodaje studentkinja.

Svim kolegama i budućim studentima šalje sljedeću poruku: "Elektrotehnički fakultet je prepoznat kao riznica znanja, gdje svoje mjesto traže entuzijasti željni znanja, pa je najčešći izbor najboljih đaka. Zadovoljstvo je slušati predavanja od ljudi čiji je rad  nadaleko cijenjen, ali takođe i dijeliti amfiteatar sa ostalim sjajnim studentima od kojih svakoga dana naučim nešto novo. Svojim mlađim kolegama bih poručila da iskoriste sve prednosti koje naš fakultet nudi, pristupačnost profesora i informisanost o aktuelnim tehnološkim istraživanjima, jer je prava privilegija biti student Elektrotehničkog fakulteta, u šta sam vremenom sve sigurnija".

ImageNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.