Školama podijeljene 3D igračke za inkluzivno obrazovanje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Zavodu za školstvo juče je održana prezentacija programa “Inovacije u inkluzivnom obrazovanju” i dodjela didaktičkih materijala školama. Na početku prezentacije prisutne je pozdravila v.d. direktorica Zavoda za školstvo Zoja Bojanić Lalović, naglasivši da je raduje ova divna saradnja između Zavoda za školstvo i Elektrotehničkog fakulteta  i da će ona imati za cilj lakšu i ljepšu implementaciju inkluzivnog obrazovanja, što je i prioritet. Ispred Zavoda za školstvo u ovom projektu je učestvovala savjetnica za inkluzivno obrazovanje Anita Marić.

Proizvod saradnje sa ETF-om u ovoj oblasti su osmišljeni i pripremljeni didaktički materijali izrađeni 3D tehnologijom. Materijale su osmislili rukovodilac projekta prof. dr Milena Đukanović i njeni saradnici sa Elektrotehničkog fakulteta. Izrađeni su pomoćno nastavna didaktička sredstva za rad sa učenicima sa smetnjama u razvoju, u cilju njihovog akademskog i razvojnog napredovanja, dakle za primjenu u nastavnom procesu, interakciji i socijalizaciji.

Osmišljeno i odštampano je 10 setova po 10 3D igračaka koji su juče, tokom prezentacije programa, svečano uručeni direktorima osnovnih škola u Crnoj Gori koje imaju najveći broj ove djece i veliku potrebu za didaktičkim sredstvima.

Takođe, juče su na Elektrotehničkom fakultetu prezentovane ideje i završni modeli studenata II godine Elektrotehničkog fakulteta koji su u okviru predmeta Elektrotehnički materijali prof. dr Milene Đukanović zajedno sa saradnikom u nastavi M.Sc. Milošem Jelovcem radili u softveru za 3D modelovanje. Izabrano je osam najboljih rješenja i skromne nagrade su dodijeljene studentima Stefan Glušac, Danilo Mirković, Miloš Ivanović, Ljubisav Zorić, Nikola Golović, Vidoje Golubović, Aleksandra Šljukić, Tamara Mirković.

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.