AI bez filtera - uvod u svijet vještačke inteligencije
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Seminar -  "AI bez filtera - uvod u svijet vještačke inteligencije" u organizaciji Crnogorskog udruženja za vještačku inteligenciju MAIA, održaće se 17. marta 2023. godine u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.
 
Cilj seminara je da se kroz niz predavanja predstavi AI svijet sa svim prednostima, mogućnostima ali i izazovima. Na ovom seminaru fokus će biti usmjeren na važne teme kao što su bias (pristrasnost) i podaci koji se koriste u AI-u.
 
Panelisti koji će govoriti o tome šta je potrebno za uspješno bavljenje vještačkom inteligencijom, kao i kakvo je stanje u Crnoj Gori u toj oblasti biće prof. dr Vesna Popović Bugarin, redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dr Elma Hot Dervić, postdoc Complexity Science Hub, dr Đuro Stojanović, CEO Uhura Solutions i prof. dr Goran Šuković, CEO Logate institut.
 
Pored predavanja, održaće se i panel diskusija na kojoj se mogu čuti iskustva profesora i naučnika, kao i uspješnih ljudi iz svijeta biznisa o tome šta je potrebno za uspješno bavljenje vještačkom inteligencijom, kao i kakvo je stanje u Crnoj Gori u toj oblasti. 
 
Link za prijave dostupan je OVDJE.
 
 
 
 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.