Na poziv  Kineskog ženskog udruženja za nauku i tehnologiju profesorica održala predavanje o 3D štampi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na poziv  Kineskog ženskog udruženja za nauku i tehnologiju i Ningbo Udruženja za nauku i tehnologiju, prof. dr Milena Đukanović je pozvana da održi predavanje na temu „Zeleni razvoj i 3D štampa sa novim materijalima” u kineskom Centru za međunarodnu razmjenu u oblasti nauke i tehnologija, u Ningbou.

Tokom jednonedjeljne posjete Ningbou, jednom od osam najbogatijih gradova Kine, prof. dr Đukanović učestvovala je kao govornik na CEEC Forum inovacija i razvoja za žene u nauci i tehnologiji sa temom Tehnološke inovacije zelenog razvoja. Ovim forumom je predsjedavao prof. Petar Saksenmajer ( Peter Sachsenmeier ), akademik njemačke nacionalne akademije nauke i inženjerstva.

Pored aktivnosti foruma, prof. dr Đukanović je posjetila laboratorije visokoškolske institucije Univerziteta Notingem Ningbo Kina koji je prvi kineski inostrani univerzitet koji ima direktnu saradnju sa univerzitetom Ujedinjenog kraljevstva (UK). Rangiran je u top 20 UK univerziteta na listama QS World University Rankings i The World University Rankings.

Takođe, ostvarila je kontakte sa najuspješnijim kineskim startapom iz oblasti 3D štampe koji je smješten u 3D Centru za inovacije u proizvodnji i Zongjiang laboratoriji.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.