Radni sastanak SMART projektnog tima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore prof. dr Milena Đukanović, saradnici Miloš Jelovac i Danilo Planinić prisustvovali su sastanku projektnog tima projekta SMART-Inovacioni centri za razvoj inovativnog i preduzetničkog razmišljanja. Cilj sastanka bio je olakšati razvoj održivih pametnih rješenja na Zapadnom Balkanu. Sastanak je održan u Milanu, Italija, 18. i 19. marta tekuće godine, a domaćin je bio Politecnico di Milano. Učesnici su bili predstavnici partnerskih univerziteta i poslovnih asocijacija iz Italije, Njemačke, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Tokom sastanka, rukovodioci radnih paketa unutar projekta prezentovali su napredak, doprinose i izazove sa kojima se susrijeću pri realizaciji radnih zadataka. Takođe, dogovoreni su dalji koraci u cilju efikasnog formiranja SMART inovacionih centara u državama Zapadnog Balkana.

U okviru programa sastanka organizovana je i posjeta Inovacionom centru Đulio Nata, gdje je predstavljena refunkcionalizacija usluga ekosistema s fokusom na lokaciju i ekonomski potencijal promovisanja održivosti, kao i ključna uloga trenera za poljoprivredu i životnu sredinu u poslovnoj tranziciji.

Nakon održanih sastanaka predstavnicima tima Univerziteta Crne Gore uručeni su sertifikati o uspješno završenom SMART programu obuke na nivou 7 Evropskog okvira za visokoškolske kvalifikacije organizovanom u okviru Erasmus + Capacity Building project u periodu od septembra do decembra 2023. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.