Danilo Petričević, najbolji student Elektrotehičkog fakulteta za studijsku 2019/20. godinu




Danilo Petričević, najbolji student Elektrotehičkog fakulteta za studijsku 2019/20. godinu

Student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Elektronika, telekomunikacije i računari, Danilo Petričević (10.00) proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege razgovarali smo sa njim.

„Posebno zadovoljstvo mi predstavlja to što su profesori i kolege uočili moju ozbiljnost i predan rad, te mi ova nagrada predstavlja podsterk za buduće radne pobjede, ali i obavezu prema samom sebi i onima koji su na ovaj način vrednovali moja postignuća ove nastavne godine. Iako je u mojoj prirodi da sve što radim uvijek dovedem do kraja, ova nagrada mi daje dodatnu energiju i ohrabrenje da nastavim put ka novim izazovima koji se tiču nauke i znanja“  rekao je Danilo.

On kaže da je u toku osnovnih studija nastava primarno koncentrisana na sticanje teorijskih znanja, neophodnih za kasniji rad u praksi. Međutim, kako kaže, dio aktivnosti je i povremeni rad u laboratoriji, izrada seminarskih radova i projekata u kojima se može dosta naučiti o značaju odgovornosti, učinka i privrženosti cilju.

„Posebno bih izdvojio projekte koje sam realizovao u saradnji sa kolegama, koji su bili od velikog značaja u savladavanju vještina neophodnih za rad u timu“, nadovezao se student.

Kada je riječ o odricanjima, on navodi da velika obimnost gradiva koje se izučava na raznim predmetima u toku osnovnih studija, zahtijeva veliku količinu uloženog vremena, truda i rada.

„Teško je naći vremena za obaveze i aktivnosti van fakulteta, međutim, mišljenja sam, da će se ova ogromna odricanja i zalaganja, jednoga dana isplatiti i donijeti željene rezultate“, dodaje on.

Danilo kaže da je sljedeća planirana stepenica na putu osvajanja znanja iz oblasti elektronike, upis master studija.

Budućim studentima koji su zainteresovani za oblast elektrotehnike i spremni da se posvete istoj, preporučuje da upišu Elektrotehnički fakultet i budu studenti Univerziteta Crne Gore jer, kako govori, steći će odlična znanja, koja će im olakšati korake u daljem profesionalnom životu.

„Na svom primjeru mogu da potvrdim da je jedna od prednosti ETF-a što profesori ovog fakulteta poseban akcenat stavljaju na razvijanje autentičnosti svakog njihovog studenta i osposobljavanje za zapažena dostignuća u budućnosti“, zaključuje najbolji student Elektrotehničkog fakulteta za tekuću studijsku godinu.

 

Medijske objave: 

https://portalanalitika.me/clanak/356354/danilo-petricevic-najbolji-student-elektrotehickog-fakulteta

https://fosmedia.me/infos/drustvo/danilo-petricevic-najbolji-student-elektrotehickog-fakulteta

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.