Na ETF-u početak godine bilježi renoviranje, projektne prijave i privlačenje privrednih partnera




Na ETF-u početak godine bilježi renoviranje, projektne prijave i privlačenje privrednih partnera

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Saša Mujović navodi da početak 2020. godine na ovom fakultetu protiče u velikim investicionim aktivnostima renoviranja amfiteatara i računarskih sala.

Image„Cilj nam je da stvorimo optimalne uslove za rad studenata“, kazao je dekan Mujović i dodao da je menadžment fakulteta razgovorao sa studentskim predstavnicima kako bi imali jasan plan organizacije zajedničkih aktivnosti tokom 2020. godine.

„Nastavni kadar ETF-a priprema projektne prijave za nekoliko projekata iz kategorije HORIZONT i ERASMUS+“,  saopštio je dekan Mujović.

Prema njegovim riječima,  ETF ima plan da privuče što više privrednih partnera iz oblasti energetike, telekomunikacija i računara i da sa njima organizuje niz zajedničkih aktivnosti, a u duhu nedavno usvojene Strategije razvoja koja propagira bolju povezanost akademske zajednice i privrede.

„Kao rezultat saradnje očekuje se apliciranje za međunarodne projekte, ali i kreiranje ambijenta da studenti ETF-a svoje teme specijalističkih i master radova dobijaju na bazi potreba privrednog sektora“, kazao je Mujović.

U planu je, navodi dekan pokretanje inicijative za osavremenjavanjem studijskih programa.

„Težićemo da to bude kroz pripremu novog studijskog programa ili organizovanja nastave na engleskom jeziku. Takođe, u planu je pokretanje programa cjeloživotnog učenja“, najavljuje dekan Mujović.

Medijske objave:

https://m.cdm.me/drustvo/na-etf-u-pocetak-godine-biljezi-renoviranje-projektne-prijave-i-privlacenje-privrednih-partnera/

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/na-etf-u-pocetak-godine-biljezi-renoviranje-projektne-prijave-i-privlacenje

https://antenam.net/drustvo/146254-etf-renoviranje-projektne-prijave-i-privlacenje-privrednih-partnera-za-pocetak-godine

https://www.mina.news/minabusiness/pocetak-godine-na-etf-u-protice-u-investicionim-aktivnostima/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/266080/bolja-povezanost-studenata-i-privrede.html

 

Image

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.