Elektrotehnički fakultet, 29.01.2020

Prijave za Startap akademiju do 31. januaraX

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa kompanijom Amplitudo organizuje Startap akademiju. Akademija će se održati na Elektrotehničkom fakultetu, u renoviranoj Amplitudo (L1) sali.

Otvoreno je prijavljivanje na konkurs za učešće na Akademiji i trajaće do 31. januara 2020. godine.

Na konkursu će biti odabrano šest timova, sačinjenih od studenata Elektrotehničkog fakulteta. Svaki tim će dobiti mentora kojeg su za ovu poziciju preporučila izuzetna profesionalna postignuća. U jednom timu može biti najviše pet članova.

Prilikom prijavljivanja se može opisati inovativna ideja na kojoj se želi raditi, ali to nije eliminatorni faktor, već se kasnije u saradnji sa mentorima može definisati inovativna ideja na čijem razvoju će se raditi u toku Akademije. Dio prijave je motivaciono pismo koje će biti bodovano od strane mentora i predstavnika Elektrotehničkog fakulteta, i na osnovu kojeg će se birati timovi.

Startap akademija će započeti u februaru i trajaće četiri mjeseca. U toku Akademije odabrani timovi će imati mogućnost da uz pomoć dodijeljenih mentora razrade svoje inovativne ideje, nauče kako da razmišljaju o komercijalizaciji svojih ideja i pokretanju sopstvenog biznisa, te, o ne manje važnoj, prezentiracji dobijenih rješenja. Kruna startap akademije će biti takmičenje, na kojem će najbolji tim biti odabran i adekvatno nagrađen.

Cilj startap Akademije je da našim studentima, pored znanja koja dobiju redovnim studiranjem, damo i dodatnu vrijednost, a to je umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana ekonomije Crne Gore.

Izvor fotografije: https://www.e-marketing.fr/Thematique/management-1090/breve/startup-ou-entreprise-etablie-faites-le-quiz-330362.htm

Broj posjeta : 424