Predavanje na temu primjene vještačke inteligencije u upravljanju poslovnim procesima




Predavanje na temu primjene vještačke inteligencije u upravljanju poslovnim procesima

Prvi predavač u okviru lokalne runde internacionalnog studentskog takmičenja u programiranju - EESTech Challenge, na temu "Primjena vještačke inteligencije u upravljanju poslovnim procesima", u organizaciji Evropskog udruženje studenata elektrotehnike (EESTEC LC Podgorica), je osnivač EESTEC LC Podgorica, Đuro Stojanović.

Predavanje će se održati 16. marta 2020. godine, u 15h, u zgradi Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore (sala 204). 

Upravljanje poslovnim procesima predstavlja oblast u kojoj primjena vještačke inteligencije vrtoglavo raste. Upotreba novih modela mašinskog učenja dovešće do jedinstvenog tržišnog pozicioniranja sistema za upravljanje poslovnim procesima. Platforme zasnovane na vještačkoj inteligenciji će ne samo automatizovati postupak klasifikacije dokumenata i izvlačenja podataka, već i vršiti automatsku analizu, kao i rasuđivanje i odlučivanje na osnovu mašinskog učenju. 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane.

Đuro Stojanović ima preko 15 godina iskustva rada u međunarodnim korporacijama, startapovima, međunarodnim i regionalnim organizacijama civilnog društva. Rukovodio je sektorima zaduženim za razvoj novih proizvoda i upravljanje poslovnim rezultatima, kako u startap tako i umeđunarodnim korporacijama. Jedan je od osnivača Uhura Solutions, prve startap kompanije iz Crne Gore koja je dobila investiciju od američkog fonda i akceleratora Techstars, britanske banke Barclays i evropskog VC fonda SouthCentral Ventures. Magistrirao je računarske nauke i doktorirao telekomunikacije na Univerzitetu Crne Gore.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1267&objava_id=64836

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.