Predstavnik studenata Elektrotehničkog fakulteta: Profesori maksimalno ažurni, nedostaje druženje




Predstavnik studenata Elektrotehničkog fakulteta: Profesori maksimalno ažurni, nedostaje druženje

Onlajn nastava na Elektrotehničkom fakultetu Univerzita Crne Gore daje veću slobodu u pogledu izbora termina predavanja, bližeg kontakta studenta i profesora, a i manja je mogućnost greške u razumijevanju gradiva, smatra predstavnik studenata ovog fakulteta Nemanja Vojvodić.

Ovaj vid nastave, s obzirom na specifičnosti fakulteta, ne može u potpunosti da odgovori na potrebe studenata, smatra Nemanja, ali i ističe da osobama sa invaliditetom predstavlja i olakšavajuću okolnost.

Kao najbolji vid komunikacije u novonastalim okolnostima on ističe onlajn čat, odnosno video poziv koji zadovoljava sve potrebe za održavanje predavanja i računskih vježbi.

“Studenti sve informacije mogu pronaći na sajtu fakulteta, gdje postoji zasebna stranica za svaki predmetImage ili preko Moodle platforme. Kao student povjerenik do sada nisam imao potrebu da učestvujem u posredovanju, jer su svi profesori uredni i redovni i blagovremeno obavještavaju studente o aktivnostima”, navodi student Nemanja.

U ovim okolnostima, kaže on, najviše mu nedostaju aktivnosti koje nisu bile vezane direktno za fakultet, kao što je druženje sa kolegama i sloboda kretanja.

“Činjenica da je manje više sve oko mene stalo, uticala je i na moju marljivost, jer se još uvijek nijesam u potpunosti prilagodio novonastalim okolnostima. Srećom, čovjek se uči dok je živ”, iskren je Nemanja.

Pored fakultetsKih obaveza, ovo vrijeme koristi za treniranje, gledanje filmova i serija, druženje sa porodicom.

Za svoje kolege sa Elektrotehničkog fakulteta se nada da su u dobrom zdravlju i raspoloženju, te da će tako i ostati. Poručuje im da poštuju preporuke nadležnih institucija i njihovih predstavnika, da bi zaštitili sebe i ljude oko njih.

“Crna Gora je dobila brojne pohvale u Evropi zbog uspješnosti u suzbijanju pandemije. Neka tako i ostane”, zaključuje on.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.