Elektrotehnički fakultet, 07.07.2020

Interesovanje maturanata potvrda da Elektrotetehnički fakultet obećava put sigurnog uspjehaX

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Saša Mujović kazao je da su atraktivnost studijskih programa ovog fakulteta i povjerenje u znanje koje studenti dobijaju po okončanju studija elektrotehnike, potvrđeni ovogodišnjim brojem prijavljenih kanidata za  upis u prvu godinu studija.

Za tri  studijska programa Elektrotehniočkog fakulteta, prijavio se veći broj kandidata od d broja propisanog Konkursom.

"Naš primijenjeni studijski program Primijenjeno računarstvo je u pravoj ekspanziji i za 130 mjesta konkurisalo je oko 260 kandidata. Dakle, ovaj program je prepoznat kod mladih ljudi kao kvalitetan i brz način za sticanjem neophodnih vještina koje se mogu primijeniti u kompanijama i pri pokretanju sopstvenog biznisa“, kazao je dekan Mujović.

OImagen je dodao da je interesovanje za akademske studijske programe Energetika i automatika i Elektronika, telekomunikacije i računari na prošlogodišnjem nivou.  

„Oko 200 kandidata je apliciralo i ostalo je svega nekoliko slobodnih mjesta za drugi upisni rok, navodi on. Veoma raduje činjenica da je kvalitet kandidata, mjeren uspjehom u srednjoj školi, dodatno poboljšan, što je sjajna osnova za nadogradnju i kvalitet našeg finalnog proizvoda“, kazao je dekan Mujović.

Ove godine je po prvi put na Univerzitetu Crne Gore, odnosno na svim njegovim organizacionim jedinicama, uključujući i Elektrotehnički fakultet, organizovan elektronski upis, usljed pridržavanja i primjene mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19.

„Prije svega, želim naglasiti i pohvaliti ogroman trud kolega iz službe Centra informacionog sistema UCG, koji su osmislili i implementirali upisnu platformu, a koja je besprijekorno funkcionisala. Takođe, veoma cijenim njihovu dostupnost i predusretljivost tokom trajanja upisnog procesa za sva neophodna pojašnjenja. Studenti su se uspješno prijavili i potvrdili da je njihov prvi dodir sa Univerzitetom Crne Gore predstavljao pozitivno iskustvo“, kazao je Mujović .

On smatra da je ovakav sistem upisa moguće nadograditi i pojednostaviti, iako nije pristalicica kriticizma prema dobrim i humanim idejama koje su u samom začetku.

„Želio bih da korona virus što prije postane naša prošlost, a nemam sumnje da će naši inženjeri znati poboljšati sve one detalje koji su se ovoga puta pokazali problematičnim ili nedovoljno efikasnim“, zaključuje dekan Mujović.

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/interesovanje-maturanata-potvrda-da-elektrotetehnicki-fakultet-obecava-put-sigurnog-uspjeha/

https://www.portalanalitika.me/clanak/interesovanje-maturanata-potvrda-da-elektrotetehnicki-fakultet-obecava-put-sigurnog-uspjeha

https://fosmedia.me/infos/drustvo/interesovanje-maturanata-potvrda-da-elektrotetehnicki-fakultet-obecava-put-sigurnog

 

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 2726