Radovi sa MECO’2020 i CPSIoT’2020 u prestižnoj IEEE Xplore naučnoj bazi  




Radovi sa MECO’2020 i CPSIoT’2020 u prestižnoj IEEE Xplore naučnoj bazi   

Zbornik prezentovanih radova konferencije MECO’2020 i CPSIoT’2020  se našao u jednoj od najprestižnijih međunarodnih naučnih baza IEEE Xplore, koju prepoznaju Scopus, WoS, Pubblons i sve vodeće naučne baze, samo mjesec nakon završetka.

IEEE je najcenjenija i najveća međunarodna organizacija inženjerskih nauka i vodeća u razvoju i promociji novih tehnologija.

To najbolje govori o kvalitetu ove konferencije čiji su koorganizatori Univerzitet Crne Gore i Elektrotehnički fakultet. Profesor Radovan Stojanović sa ETF-a je jedan od utemeljivača ove konferencije, dok profesor Budimir Lutovac več duži niz godina obavlja funkciju izdavačkog urednika.

I ove godine, radovi profesora i studenata Univerziteta Crne Gore su našli svoje mjesto u zborniku radova, koji je rezultat veoma strogog recenzentskog procesa, što svrstava MECO publikacije u sam vrh iz oblasti: General Computing, Embedded Computing, Cyber Physical Systems i Interntet of Things.

Još jednom koristimo priliku da čestitamo profesorima i studentima našeg Univerziteta na kvalitetnom radu  i naporima za međunarodnu afirmaciju našeg Univerziteta.

 

MECO’2020 IEEE Proceedings: https://ieeexplore.ieee.org/xpl/conhome/9125448/proceeding

 

 

 





Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.