Peta edicija Škole programiranja Plus Ultra
Udruženje za razvoj i podršku mladih Plus Ultra već petu godinu zaredom organizira besplatnu školu programiranja, koja će se održavati od 14. septembra 2024. do 3. maja 2025. godine. Ovim putem Vas pozivamo na saradnju u petoj ediciji Škole programiranja Plus Ultra, jer su nam za organizaciju iste potrebni tutori, odnosno studenti Vašeg fakulteta.

Škola programiranja Plus Ultra je besplatan kurs programiranja za srednjoškolce iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Nastavni plan je prilagođen prvoj godini elektrotehničkog fakulteta i odvija se online. 

Pored sedmičnih predavanja, Škola programiranja Plus Ultra sastoji se i od vježbi koje se održavaju u trajanju od 1.5h, u manjim grupama (do 15 učesnika), pod vodstvom tutora. Tutori sami imaju slobodu izbora da odaberu termin u kojem će održavati svoje vježbe. 

Vjerujemo da studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore mogu značajno doprinijeti našem projektu svojim znanjem kao tutori za mlade polaznike besplatne Škole programiranja Plus Ultra. Pozivamo Vas da se pridružite ovogodišnjoj ediciji Škole programiranja Plus Ultra i doprinesete stvaranju budućih generacija IT profesionalaca u našem regionu.

Rok za prijavu je 1. august 2024. godine do 23:59h, a formu za prijavu možete pronaći OVDJE.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.