Radna posjeta uprave Univerziteta Filozofskom fakultetu




Vršilac funkcije rektora prof. dr Vladimir Božović, predsjednica Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Rajka Glušica i prorektor za nastavu prof. dr Veselin Mićanović posjetili su Filozofski fakultet 7. jula 2021. godine, kako bi se upoznali sa ključnim aktivnostima koje se realizuju na ovoj organizacionoj jedinici u cilju odgovarajuće pripreme za narednu studijsku godinu, kao i sa budućim  infrastrukturnim planovima.

U izuzetno detaljnom i efikasnom razgovoru sa dekankom Filolozofskog fakulteta prof. dr Tatjanom Novović i prodekanima prof. dr Dijanom Vučković, doc. dr Biljanom Maslovarić i prof. dr Marijanom Premovićem razmotreni su učinci dosadašnjih nastojanja i investicija u cilju poboljšanja infrastrukturnih kapaciteta Fakulteta. Dekanka Novović iskreno je zahvalila upravi Univerziteta na dosadašnjoj konstruktivnoj saradnji i dobroj komunikaciji i ukazala na neophodnost sprovođenja planiranih i započetih građevinskih radova. Istaknuto je da je za efikasnije funkcionisanje studenata i profesora Filozofskog fakulteta od značaja nedavno završena izgradnja nove studentske službe.

U nastavku, bilo je riječi o cjelovitom sistemskom i efikasnijem rješavanju pitanja koja se odnose na status studenata, posebno studenata doktorskih studija, kao i o radnim odnosima saradnika u nastavi i potrebnom broju saradničkih mjesta na pojedinim studijskim programima. Uprava Univerziteta pokazala je razumijevanje za predočene poteškoće i iskazala spremnost da se zajednički preduzmu neophodni koraci ka rješavanju poteškoća. Rektor Božović obavijestio je dekanku Novović da je dogovoren sastanak predstavnika Opštine Nikšić i Filozofskog fakulteta kako bi u što kraćem roku uspostavili dogovore o realizaciji projekta uređenja dvorišta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.