Razgovarano o intenziviranju saradnje Filozofskog fakulteta i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Po osnovu Sporazuma o saradnji Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Univerziteta Crne Gore i intenziviranja saradnje ove institucije sa Filozofskim fakuletom, održan je sastanak čelnih predstavnika  ovih institucija u Nikšiću.

O pravcima saradnje, u cilju društvenog unapređenja Crne Gore, razgovarali su rektor UCG prof. dr Vladimir Božović, predsjednik CANU prof. dr Dragan Vukčević i dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr  Tatjana Novović. 

Na sastanku su učestvovali i prorektor UCG prof. dr Veselin Mićanović, samostalna savjetnica u Odjeljenju društvenih nauka CANU-a Slavka Cicmil, članica Odbora za filozofiju i sociologiju CANU-a prof. dr Sonja Tomović, prodekanke Folozofskog fakulteta prof. dr Dijana Vučković, prof. dr Biljana Maslovarić i prodekan, prof. dr Marijan Premović. Sastanku su prisustvovali i profesori sa studijskih programa za filozofiju i sociologiju.

Cilj radnog sastanka je bliže povezivanje akademskog osoblja sa studijskih programa za filozofiju i sociologiju sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti. Kandidovane su radne ideje oko buduće organizacije zajedničkih naučnih skupova i tribina, prijave i realizacije zajedničkih projekata, kao i potencijalno učešće u Odboru za sociologiju i filozofiju CANU-a. Prezentovani su i koncepti oko mogućih objavljivanja zajedničkih publikacija.

Učesnici sastanka, održanog 3. marta, zajednički su konstatovali da bliža i aktivnija saradnja između Filozofskog fakulteta i CANU doprinijeće sveukupnom društvenom unapređenju Crne Gore. Filozofski fakultet, pored akademskog obrazovanja i naučnog istraživanja, je bio i ostao prostor slobodne i kritičke misli, pa kao takav djeluje i djelovaće za dobrobit čitavog crnogorskog društva.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.