Promocija knjige profesora Bogdanovića: Prokletstvo poziva




Promocija knjige profesora Bogdanovića: Prokletstvo poziva

U ogranizaciji Filozofskog fakulteta i Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, održaće se, promocija knjige: „Prokletstvo poziva”, prof. dr. sc. Save Bogdanovića, u četvrtak, 2. juna 2022. godine, sa početkom u 14.00 sati, u Svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

„Knjiga Save Bogdanovića „Prokletstvo poziva“ objedinila je teorijsko promišljanje fenomena obrazovanja u realnom kontekstu istorijskog prostora i vremena teorijski utemeljujući pojedine krucijalne pojmove kojima se obrazovanje promišlja, ukazujući na empirijsku vjerodostojnost ustanovljenih teorijskih pojmova kroz rezultate kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja prostora i vremena u kojem je autor djelovao. U posljednjem i najznačajnijem istraživačkom izvještaju, narativnom metodom auto-etnografije, autor slijedom temeljnih referenci vlastitog života opisuje arhipelage obrazovanja u socijalističkoj Jugoslaviji i demokratskoj Hrvatskoj kroz posljednjih pedesetak godina“.

U predstavljanju knjige učestvuju kao promoteri: prof. dr Biljana Maslovarić i prof. dr Miroslav Doderović, u ime izdavača govoriće mr. sc. Nenad Bogdanović, kao i autor prof. dr. sc. Sava Bogdanović.

Sava Bogdanović, rođen 1947. u Kuli. Osnovnu školu završio je na Goransku, Učiteljsku školu u Foči, Pedagošku akademiju-likovno vaspitanje u Nikšiću. Diplomirao sociologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je magistrirao i doktorirao. Radio je kao učitelj i nastavnik likovnog vaspitanja, a od 1975. do 2019. godine, kada odlazi u mirovinu, nastavnik je sociologije na više visokoškolskih ustanova u Zagrebu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.