Ambasador Republike Sjeverne Makedonije Zećir Ramčilović posjetio Filozofski fakultet




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije Nj.E. Zećir Ramčilović posjetio je Filo­zof­ski fakultet u Nikšiću i sastao se sa dekenkom Fakulteta prof. dr Tatjanom Novović. Na sastanku su bili i prodekanka za nastavu prof. dr Dijana Vučković, prodekanka za finansije i razvoj prof. dr Biljana Maslovarić, kao i prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Marijan Premović.

Dekanka Novović je upoznala ambasadora Ramčilovića sa organizacionom strukturom, studijskim programina i nastavno-naučnim aktivnostima koje se realizuju na Fakultetu. Istakla je da na Filozofskom fakultetu  postoji akademska potreba da se uspostavi bliža kooperacija, te da se razvije nastavna i naučna saradnja na institucionalnom nivou sa višokoškolskim i naučnim ustanovama u Makedniji.

Ambasador Ramčilović se zahvalio na prijemu i istakao da je nakon sastanka sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimirom Božovićem,  Filozofski fakultet prva univerzitetska jednica koju posjećuje. Složio se sa dekankom Novović da je potrebna intezivnija saradnja i obećao pomoć oko uspostavljanja bliže kolaboracije sa fakultetima i institutima u Makedoniji. Dogovoreno je da ambasador Ramčilović održi predavanje studentima Filozofskog fakulteta u oktobru ove godine.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.