Generacija 1959/60. gost Filozofskog fakulteta: Polaznici Učiteljske škole u Nikšiću




Generacija 1959/60. gost Filozofskog fakulteta: Polaznici Učiteljske škole u Nikšiću

Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore ugostio je jedanaest nekadašnjih polaznika generacije 59/60 Učiteljske škole u Nikšiću, u subotu, 1. jula 2023, a koji ove godine obilježavaju šezdesetogodišnjicu od diplomiranja na ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi. U posjeti su bili Vojislav Ognjenović, Radoje Bogdanović, Milovan Vuković, Milisav Simićević, Ratko Blagojević, Toma Cicmil, Vojo Kovačević, Kostadin Đukanović, Mirko Novaković, Musaja Pepić i Miloš Miličić – kolege koje su svoj radni vijek proveli u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori i izvan nje. Ovaj odabrani skup sa posebnom čašću su dočekale dekanka prof. dr Tatjana Novović i prodekanka prof. dr Biljana Maslovarić.

Nakon kratke pozdravne riječi dekanke Novović, koja je podsjetila na bogatu i dugu tradiciju Filozofskog fakulteta i njegovih ustanova prethodnica, među kojima i Učiteljske škole, skupu se u ime generacije obratio prof. dr Miloš Miličić sa prigodnim osvrtom na ljepote i poteškoće njihovog školovanja u ovoj ustanovi. Svi prisutni su podijelili svoja iskustva i zapažanja u maniru „nekad i sad“, iskazavši veliko povjerenje u djelovanje Filozofskog fakulteta na polju obrazovanja mladih naraštaja danas. Biblioteci Filozofskog fakulteta darovane su i knjige čiji su autori neki od polaznika ove generacije.

Ovaj susret bio je povod i da se uvaženim kolegama uruče i pristupnice Alumni centru Filozofskog fakulteta, čime je i ovo polje djelovanja Filozofskog fakulteta dodatno ojačano intelektualnim i ljudskim resursima koje su nam uvaženi polaznici generacije 59/60 Učiteljske škole u Nikšiću sa radošću stavili na raspolaganje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.