Radionica: Vještine predstavljanja poslodavcu




Radionica: Vještine predstavljanja poslodavcu

U organizaciji Frankofone kancelarije za zapošljavanje i Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore, planira se dvodnevna radionica pod nazivom "CEF atelje - Vještine predstavljanja poslodavcu", koja je namijenjena studentima svih godina studija.

Radionica će se održati u četvrtak, 23. novembra i petak, 24. novembra s početkom u 11:00 sati, u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore (ul. Cetinjska br. 2). Zainteresovani studenti mogu se prijaviti slanjem imena, prezimena, fakulteta i kontaktnog telefona na e-mail adresu razvojkarijere@ucg.ac.me. Prijave su otvorene do srijede, 22. novembra do 12:00 sati, pri čemu će pravo prvenstva učešća biti prema redosljedu prijavljivanja studenata.

Prvog dana radionice, fokus će biti na temama pisanja CV-ja i motivacionog pisma. Studenti će, uz stručne instrukcije, naučiti kako da pravilno strukturiraju potrebna dokumenta. Drugog dana, radionicu će činiti simulacija intervjua. U interaktivnom okruženju, polaznici će imati priliku da iskuse jedan razgovor za posao, saznaće koja pitanja mogu očekivati, a svaki od njih će imati priliku da se stavi u ulogu kandidata, dobije konstruktivne povratne informacije i savjete za unapređenje svog nastupa na razgovoru za posao kako bi ostavili dobar prvi utisak. Dodatno, studenti će imati priliku da se postave u poziciju budućeg poslodavca i iz tog ugla sagledaju šta je ključno u razgovoru za posao. Na kraju radionice, studenti će biti upoznati sa metodama i tehnikama aktivnog traženja posla.

Cilj radionice je osnažiti i osposobiti studente za upravljanje vlastitom karijerom, pripremu za tržište rada te preuzimanje aktivne uloge u svom karijernom razvoju.

Simulaciju intervjua će voditi specijalna gošća radionice Ivana Radulović, stariji menadžer ljudskih resursa u CMM Montenegro kompaniji, koja je prošle godine na Sajmu praksi i stipendija u organizaciji Kancelarije za razvoj karijere i CŽU intervjuisala ukupno 17 studenata.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.