Dekanka Novović: Adaptacija zgrade Filozofskog i Filološkog fakulteta vrijedna više od 2,5 miliona eura riješiće i dugogodišnje probleme grijanja
Dekanka Novović: Adaptacija zgrade Filozofskog i Filološkog fakulteta vrijedna više od 2,5 miliona eura riješiće i dugogodišnje probleme grijanja

Uprava za kapitalne projekte zvanično je objavila otvoreni postupak za javne nabavke radova na adaptaciji objekta Filozofskog i Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, čija ukupna vrijednost iznosi 2.547.050,00€.

Dekanka Filozofskog fakulteta UCG, prof. dr Tatjana Novović, izjavila je da ovaj tender predstavlja ključni korak ka unapređenju infrastrukturnih uslova za rad u punom kapacitetu dviju naučno-obrazovnih ustanova Univerziteta Crne Gore.

„Adaptacija zgrade Filozofskog i Filološkog fakulteta, vrijedna više od 2,5 miliona eura, ključna je za unapređenje akademskih uslova na našem fakultetu. Ovim projektom rješavamo dugogodišnje probleme grijanja i stvaramo modernizovane uslove neophodne za kvalitetnu nastavu i istraživačke aktivnosti. Ovo je prvi korak ka stvaranju optimalnog akademskog okruženja koje je od suštinskog značaja za dalji razvoj naših studenata i nastavnog kadra", kazala je dekanka Novović.

U okviru projekta predviđeni su: ugradnja novog sistema grijanja i hlađenja, zamjena dotrajale bravarije, postavljanje termoizolacione fasade i zamjena limova na cijelom objektu. Ove promjene će riješiti dugogodišnji problem grijanja objekta i značajno unaprijediti ukupnu funkcionalnost zgrade, na zadovoljstvo svih studenata, profesora i administrativnog osoblja.

Projekat donosi konkretna i dugo očekivana infrastrukturna poboljšanja i predstavlja značajan iskorak ka stvaranju boljih uslova za akademski rad i napredak. Poboljšanje fizičkih uslova rada je preduslov za ostvarivanje visokih standarda u obrazovanju i naučnom istraživanju, što je osnovna misija Univerziteta Crne Gore.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.