Kampanjom #JaSamJaMogu obilježen Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore - MoMSIC zajedno sa Medicinskim fakultetom Univerziteta Crne Gore, Kliničkim centrom Crne Gore, a sve uz podršku kompanije Hofman La Roche pokrenuli su kampanju za prevenciju onkoloških oboljenja  pod nazivom #JaSamJaMogu.

U oviru ove kampanje  obilježili su i 15. februar - Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore i Glavnim gradom Podgorica, te skrenuli pažnju građana na ovaj problem.

Maligne bolesti su jedan od značajnijih globalnih javno zdravstvenih problema današnjice, a želja studenata u ovoj kampanji je bila iskazati potrebu za ulaganjem zajedničkih napora društva i prioritetnosti rješavanja ovog zdravstvenog problema kod djece.

Studenti su razgovarali sa građanima i dijelili edukativni materijal u tržnom centru Delta City, a zgrada Instituta za javno zdravlje Crne Gore i most Milenijum simbolično su bili obasjani zlatnom bojom.

"Iskustva su pokazala da su djeca koja koračauju putem borbe protiv raka, baš kao i zlato koje prolazi proces obrade i topljenja, postaju jača i snažnija", poručili su iz ove organizacije.

Nastavak kampanje predviđen je organizovanjem onlajn predavanja na ovu temu.

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/kampanjom-jasamjamogu-obiljezen-medunarodni-dan-djece-oboljele-od-malignih-bolesti/

https://www.aktuelno.me/crna-gora/kampanjom-jasamjamogu-obiljezen-medjunarodni-dan-djece-oboljele-od-malignih-bolesti/

https://www.antenam.net/drustvo/189652-kampanjom-jasamjamogu-obiljezen-medjunarodni-dan-djece-oboljele-od-malignih-bolesti

https://makanje.me/clanak/5469?fbclid=IwAR23zvnboCdQ_ogS6yqPA764G_ggwzm21BU399xfQNiAuxdiFD6nE3GY7v0

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.