Akciji dobrovoljnog davanja krvi Medicinskog fakulteta odazvali se studenti sa više organizacionih jedinica UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povodom Svjetskog dana hemofilije, studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore.

Akciji se odazvalo 36 studenata, a osim studenata Medicinskog fakulteta ovoj akciji pridružili su se i studenati sa više fakultetskih jedinica Univerziteta Crne Gore i to: Građevinskog fakulteta, Metalurško-tehnološkog fakulteta i Fakulteta likovnih umjetnosti.

Svi studenti su dobili svoje termine kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere.

Takođe, studenti Medicinskog fakulteta istakli su da je u toku kampanja o hemofiliji i ima za cilj podizanje nivoa svijesti o ovoj rijetkoj bolesti i edukaciji stanovništva sa kakvim problemima se ove osobe srijeću, kao i da se istakne napredak u liječenju, u sklopu akcije biće održano i predavanje na ovu temu.

Ova kampanja je podržana od kompanije Hoffman-La Roche, a građani imaju priliku da čuju iskustva pacijenata, ali i doktora o ovoj bolesti iz regiona, uključujući Crnu Goru, Srbiju, Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Doniranjem krvi postaješ heroj, a to su juče i bili studenti Univerziteta Crne Gore.

 

Medijske objave:

https://www.aktuelno.me/crna-gora/akciji-dobrovoljnog-davanja-krvi-medicinskog-fakulteta-odazvali-se-studenti-sa-vise-organizacionih-jedinica-ucg-a/

https://www.portalanalitika.me/clanak/akciji-dobrovoljnog-davanja-krvi-medicinskog-fakulteta-odazvali-se-studenti-sa-vise-organizacionih-jedinica-ucg-a

https://makanje.me/clanak/6468

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.