Počeo Montenegrin International Medical Summit - MIMS 2021




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ceremonijom svečanog otvaranja koja je održana u prostorijama Muzičkog centra Crne Gore otvoren je Montenegrin International Medical Summit (MIMS 2021), drugi kongres namijenjen studentima i mladim doktorima medicine, stomatologije i farmacije. 

 ImageKongres je otvorenim svečano proglasila prorektorka za nauku i istraživanje Univerziteta Crne Gore, prof. dr Irena Orović.

Dekan Medicinkog fakulteta prof. dr Miodrag Radunović je pozdravio učesnike i poželio im puno uspjeha u radu.

“Siguran sam da su naučne cipele vaša najudobnija obuća i na talasima novih saznanja, vi ste najbolji reprezenti fakulteta i zemalja iz kojih dolazite. Iako vrijeme u kojem živimo nameće neke nove vrijednosti i prioritete, kroz obrazovanje i nauku trebate odoljeti udarima iracionalnosti i sačuvati provjerene vrijednosti vašeg poziva, a to su humanost i empatija prema ljudima. Vaše malo, pacijentu znači mnogo, kad god pomognete čovjeku, bićete ispunjeni osjećajem neprocjenjive radosti darivanja", rekao je dekan Radunović. 

Na ceremoniji otvaranja prisutne je pozdravio i dr Stefan Mikić, predsjednik Organizacionog odbora MIMS-a,

Kongres su organizovali studenti i mladi ljekari medicine, stomatologije i farmacijeImage pod pokroviteljstvom Medicinskog fakulteta, UCG. Uspjeli smo da okupimo 300 studenata i ljekara iz sedam zemalja regiona, koji će u kongres biti uključeni kroz 20 predavanja istaknutih predavača i 25 interaktivnih radionica. Vjerujem da će ovaj skup biti vrijedno iskustvo za sve učesnike, te da će poslužiti unapređenju znanja, razmjeni iskustava i ideja i stvaranju novih poznanstava", kazao je Mikić.

Prvo predavanje na temu "Vakcine: juče, danas, sjutra" održao je dr Senad Begić.

Moto ovogodišnjeg MIMS-a je Make every connection matter, u prevodu, "učinimo svaku konekciju važnom".

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.