Svečano uručene diplome i nagrade studentima Medicinskog fakulteta UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Svečana dodjela diploma svršenim studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, studijskih programa Medicina, Stomatologija i Farmacija, kao i dodjela nagrada najboljim studentima, održana je danas u amfiteatru Medicinskog fakulteta uz prisustvo velikog broja gostiju.  Diplome i nagrade uručili su dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Miodrag Radunović i prodekanka za nastavu prof. dr Aleksandra Vuksanović Božarić.

Dekan Radunović poručio je studentima da su oni potrebni Crnoj Gori,  te da talasi novih vjetrova ukazuju da je društvo prepoznalo značaj profesije najavljujući kvalitetniju valorizaciju njihovog rada.

On je istakao da ih uručena diploma vodi novim životnim stremljenjima sa jednom neprekidnom niti, koja će ih pratiti kroz profesionalnu karijeru, a to je: poštovanje potreba i vrijednosti drugog čovjeka. Humanost, empatija i cjeloživotno učenje jedinstvenost su njihovog poziva u kojem će morati da se nose sa ljudskim patnjama, hitnim stanjima, zdravstvenim problemima i etičkim nedoumicama, naveo je Radunović.

"Već pri kraju studija suočili ste se sa intrigantnom pandemijom Covid 19. Bili ste dio tima sa kolegama iz Instituta za javno zdravlje i Kliničkog centra u call centru. Pandemija je pokazala i vitalnost obrazovnog sistema, vašu brzu transformaciju na savremene tehnologije transfera znanja", kazao je dekan Radunović.

On je istakao da je "u podjeli ljepote i izbora zanimanja, medicina ostala na pijedestalu Božjeg dara".

"Medicina i humanost čine čovjeka vrijednim življenja kroz prevenciju i terapiju zdravstvenih problema, gdje vi vašim radom i odnosom prema bolesniku vraćate dostojanstvo i kvalitet životu" - zaključio je dekan Radunović

Na kraju svečanosti doktori medicine i stomatologije položili Hipokratovu zakletvu. 

Među zvanicama Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, pored rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića, prorektora prof. dr Veselina Mićanovića, prof. dr Sanje Peković, prof. dr Irene Orović, dekana i profesora drugih fakulteta, među zvanicama su bili i: dr Zoran Terzić, medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore, direktor Doma Zdravlja Podgorica dr Danilo Jokić,  dr Mina Brajović, šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije i  Vanja Drljević šefica Nacionalne Erasmus+ kancelarije. 

 

Medijske objave:

https://www.dnevne.me/Dru%C5%A1tvo/-/svecano-urucene-diplome-i-nagrade-studentima-medicinskog-fakulteta-ucg-21-12-2021-15-56-02

https://www.cgvijesti.net/21/12/2021/svecano-urucene-diplome-i-nagrade-studentima-medicinskog-fakulteta/

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/581855/svecano-urucene-diplome-i-nagrade-studentima-medicinskog-fakulteta

https://www.portalanalitika.me/clanak/ucg-svecano-urucene-diplome-i-nagrade-studentima-medicinskog-fakulteta

https://mnemagazin.me/2021/12/21/ucg-svecano-urucene-diplome-i-nagrade-studentima-medicinskog-fakulteta/

https://www.in4s.net/svecano-urucene-diplome-i-nagrade-studentima-medicinskog-fakulteta-ucg/

https://makanje.me/clanak/9263

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.