Svečano uručene diplome studentima Primijenjene fizioterapije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Svečano uručenje diploma svršenim studentima osnovnih i specijalističkih studija Medicinskog fakulteta UCG – studijski program Primjenjena fizioterapija danas je priređeno u Institutu „Dr Simo Milošević“. Diplome je uručila prodekanica za nastavu Medicinskog fakulteta UCG prof. dr Aleksandra Vuksanović Božarić.

Dragi studenti,

Nakon višegodišnjeg odricanja došli ste do trenutka kada otvarate prozor života.

Diploma u ruci vodi Vas novim životnim stremljenima sa jednom neprekidnom niti koja će Vas pratiti kroz profesionalnu karijeru: poštovanje potreba i vrijednosti drugog čovjeka.

Obrazovanje je zlatni ključ slobode i autonomnosti Vas kao pojedinca.

Vrijeme je tajna, neizmjerno velika poput prostora, priča o snovima i željama, a vaše zanimanje je umjetnost.

Fizioterapija čini život vrijednim življenja kroz prevenciju i terapiju zdravstvenih problema, a vi vašim radom vraćate dostojanstvo i kvalitet životu.

U podjeli ljepote, Igalo je bilo i ostalo na pijedestalu kao čuveno banjsko liječilište, nekad jedna od glavnih raskrsnica civilizacije, dragulj Mediterana, koji na mapi Evrope ima svoje prepoznatljivo mjesto, kao kosmopolitsko liječilište stoga budite ponosni na ustanovu u kojoj ste sticali i stičete znanja - rekla je prodekanica za nastavu prof. dr Aleksandra Vuksanović Božarić.

 Diplomcima se u ime Opštine Herceg Novi obratio potpredsjednik Mirko Mustur, a u ime Instituta izvršni direktor, dr Savo Marić.

„Lokalna uprava je već preduzela korake i inicirala da u okviru projekta gradnje osnovne škole u Igalu bude izgrađena i nova zgrada za ovaj fakultet. Predložili smo Vladi Crne Gore da na lokaciji koju je Radna grupa odradila kao najpogodniju za ovu namjenu izdaju UT uslove za gradnju škole i zgrade fakulteta. Nadamo se da će ova inicijativa naići na razumijevanje jer su adekvatni uslovi za pohađanje ovog studijskog programa u Igalu od interesa za razvoj fizioterapije, zdravstvenog i medicinskog turizma u našem gradu i državi, kao i za stručno usavršavanje kadrova koji su nam neophodni“, kazao je Mustur.

„Moj savjet vam je da se na ovom ne zadržite, nego da ulažete u sebe i dalje, da usvajate nove vještine i znanja i da budete značajni činioci u ovoj zajednici. Na nama je da stvorimo uslove da ove vaše diplome i diplome vaših kolega sa drugih fakulteta budu vrijednovane kako valja i kako treba u ovoj državi“, poručio je izvršni direktor Instituta, dr Savo Marić.

U ime diplomiranih studentinja i studenata prisutnima se obratio Jovan Đurišić. On se zahvalio profesorima i zaposlenima na studijskom programu Primijenjene fizioterapije, na nesebičnoj pomoći, prenijetom znanju i savjetima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.