Dekan Radunović: Nauka je kao i vrlina, sama sebi je nagrada




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore danas su počele aktivnosti u sklopu Dana nauke i inovacija u organizaciji Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Univerziteta Crne Gore. Skup je pozdravnom riječu otvorio dekan Medicinkog fakulteta prof. dr Miodrag Radunović:

Poštovane koleginice i kolege,  

Sazrela je svijest da nema razvoja društva u cjelini bez razvoja nauke i inovacija. Sa tim saznanjem ukazala se potreba ulaganja u razvoj nauke i investiranja u mlade ljude koji će biti nosilac progresa.

Prepoznajući potrebe studenata, saradnika i nastavnika Medicinski fakultet je organizovao doktorske studije, formirao Centar za naučnoistraživački rad sa ciljem da omogućimo vama mladima uslove za rad i istraživanje. Sve je to rezultiralo pored vašeg entuzijazma, ostvarenim rezultatima istraživanja koje ste prezentirali širom akademskih adresa i time omogućili veću vidljivost Medicinskog fakulteta i Univerziteta Crne Gore na akademskoj mapi regiona i Evrope.

Zadovoljstvo je danas prisustvovati prezentaciji rezultata istraživanja od strane doktoranada, novo promovisanih doktora nauka i profesora Medicinskog fakulteta.

Medicinski fakultet je u obavezi da nastavi da daje podršku svakoj inicijativi u ostvarivanju naučnoistraživačke djelatnosti. Poboljšanjem naučnoistraživačke infrastrukture stvaraju se uslovi za uključivanje još više mladih kolega i koleginica u izazovno polje nauke.

NAUKA JE KAO I VRLINA, SAMA SEBI JE NAGRADA.

Želim vam uspješan rad.

Nakog toga se obratila i prodekanica za nauku prof. dr Aneta Bošković.

Održana su sledeće predavanja: “Dječja gojaznost u Crnoj Gori – patofiziološki aspekti”, dr sci med. Marina Jakšić; Otkrivanje zajedničkih signalnih puteva i identifikacija pacijenata sa rizikom za razvoj demencije”, prof. dr Nataša Popović; “Kliničkopatološki značaj mikroRNK u kolorektalnom karcinomu”, dr Maša Ždralević; “Kognitivno oštećenje bez subjektivnog kognitivnog deficita - klinički, molekularni i etički aspekti”, dr med Isidora Rovčanin Dragović; “Farmakogenomika u službi liječenja”, Ninoslava Lalatović.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.