Posjete Medicinskim fakultetima u Beogradu i Kragujevcu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povodom 98 godina  postojanja Medicinskog fakulteta u Beogradu  7.12.2018. godine  dekan  Medicinskog fakulteta prof.dr Miodrag Radunović sa saradnicima  prisustvovao je Svečanoj akademiji gdje je razgovarao sa dekanom akademikom prof. dr Nebojšom Lalićem, o saradnji  fakulteta u okviru već potpisanog sporazuma i mogućnosti zajedničkog rada tokom naučno-istraživačkih projekata.

Takodje, sledećeg dana 8.12.2018. godine su prisustvovali Svečanoj akademiji povodom 41 godine od osnivanja MF u Kragujevcu. Sa dekanom Medicinskog fakulteta  u Kragujevcu prof. dr  Vladimirom Jakovljevićem  potpisan je sporazum o saradnji izmedju dva fakulteta, kojim je omogućeno  korisćenje resursa Medicinskog fakulteta  u Kragujevcu za NIR i učešće nastavnika i saradnika u medjunarodnim projektima.

Laboratorije na fiziologiji i imunologiji predstavljaju bogatstvo za mlade ljude koji participiraju u naučno-istraživačkom radu. Mladi timovi saradnika i studenata su u 2018. godini objavili 196 radova u časopisima koji se nalaze na SCI listi sa zavidnim impakt faktorom.

Zadovoljstvo je tim veće što se i jedan broj mladih doktora iz Crne Gore nalazi na doktorskim studijama u Kragujevcu i njima su laboratorije kao i ostali resursi dostupni u punom, kapacitetu  nakon potpisivanja sporazuma.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.