Studenti obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pod sloganom Zubi zdravi - osmijeh pravi!, Crnogorsko udruženje studenata stomatologije MoDSA je obilježilo Međunarodni dan oralnog zdravlja, 20. mart, promocijom na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i ispred zgrade  Tehničkih fakulteta.

MoDSA je svoje promotivne akcije pokrenula početkom marta, koji predstavlja mjesec promocije oralnog zdravlja i nastavlja ih u TC City Mall, 22. marta, u 18.00 sati, a u narednom periodu su planirani i Crveni Krst i Institut za bolesti djece.

Promocija je juče započela već u jutarnjim časovima proširivanjem znanja iz ove oblasti kolegama studijskih programa Medicina i Farmacija u prostorijama Medicinskog fakulteta.

Kasnije se promocija oralnog zdravlja nastavila na platou ispred Tehničkih fakulteta gdje su studenti stomatologije edukovali kolege sa Univerziteta Crne Gore, kao i sve građane na ovoj prometnoj lokaciji.

Akciju su svojim prisustvom uveličali dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Miodrag Radunović, rukovodilac Centra za doktorske studije Univerziteta Crne Gore prof. dr Predrag Miranović, rukovodilac studijskog programa Stomatologija prof. dr Jasminka Andjelić, nastavnici studijskog programa Stomatologija prof. dr Snežana Matijević i doc. dr Mirjana Djuričković.

Obilježavanje ovog dana je završeno promocijom u tržnom centru Delta City, najviše obraćajući pažnju na najmlađu populaciju kako bi uticali na spriječavanje ranog nastanka oboljenja usta i zuba,

Međunarodni dan oralnog zdravlja je dan kada se stavlja akcenat na očuvanje i unapređenje zdravlja usta i zuba.

Karijes i paradontopatija su oboljenja zuba koja su i dalje prisutna bez obzira na starosnu dob, pol, obrazovanje, društveni status i ostale karakteristike pojedinca u eri moderne tehnologije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.