Medicinski fakultet, 05.07.2019

Na Medicinskom fakultetu UCG popunjena sva mjesta u prvom upisnom rokuNa svim studijskim programima na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sva mjesta su popunjena u prvom upisnom roku, kazala je prodekanica za nastavu Medicinskog fakulteta UCG prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić.

Ona je dodala da je u skladu sa očekivanim, interesovanje za upis na Medicinski fakultet u I upsinom roku bilo ogromno, za sve studijske programe - Medicina, Stomatologija, Farmacija, Visoka medicinska škola u Beranama i Primijenjena fizioterapija u Igalu.

„Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore upisuju najbolji đaci sa  završenim srednješkolskim obrazovanjem. Za upis na Medicinski fakultet,  na  svim studijskim programima sa diplomom  Luča 1  prijavilo se 83  kandidata , sa diplomom  Luča 2 prijaviloImage se  63 učenika. Najveće interesovanje je za studijske programe Medicina, Farmacija i Stomatologija“, saopštila je prodekanica.

Ona je istakla da je veliko interesovanje najboljih učenika reprezent statusa Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u obrazovnom procesu visokoškolskih  instutucija u Crnoj Gori.

Prodekanica Aleksandra Vuksanović-Božarić  poručila je brucošima da im želi puno uspjeha u studiranju na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sa željom da budu uspješniji od svojih nastavnika i da svojim znanjima, vještinama, radom i idejama doprinesu unapređenju zdravstvenog sistema Crne Gore.

„Privilegija je biti doktor“, poručila je brucošima.

 

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1283/objava/48885-veliko-interesovanje-za-upis-na-medicinskom-fakultetu-ucg

 

https://www.cdm.me/drustvo/popunjena-sva-mjesta-na-medicinskom-fakultetu/

http://www.antenam.net/drustvo/125593-na-medicinskom-fakultetu-popunjena-sva-mjesta-u-prvom-upisnom-roku

https://mnemagazin.me/2019/07/05/univerzitet-crne-gore-na-medicinskom-fakultetu-popunjena-sva-mjesta-u-prvom-upisnom-roku/

 

Broj posjeta : 2791