Medicinski fakultet, 03.10.2019

Počeo Montenegrin International Medical SummitCeremonijom svečanog otvaranja koja je održana u Amfiteatru Instituta za javno zdravlje Crne Gore otvoren je Montenegrin International Medical Summit (MIMS 2019), prvi kongres namijenjen studentima i mladim doktorima medicine, stomatologije i farmacije. Organizator MIMSa je Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore.

Na ceremoniji otvaranja govorio je dr Milovan Roganović, predsjednik Organizacionog odbora MIMSa, a Kongres je otvorenim svečano proglasio Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić.

MIMS 2019 je okupio oko 250 studenata i mladih doktora koji će tokom četiri dana trajanja Kongresa imati priliku da, kroz zanimljiva predavanja, radionice i prezentacije naučnih radova na različite teme upotpune svoja znanja iz biomedicinskih nauka, ali i da upoznaju kolege iz regiona i svijeta.

Moto ovogodišnjeg MIMS-a je Live, learn and research.

Program MIMS-a, čiji je organizator Medicinski fakultet UCG, obuhvata plenarna predavanja eminentnih eksperata iz oblasti medicine, stomatologije i farmacije koji su mahom profesori ali i alumnisti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; zanimljive radionice na kojima će učesnici MIMS-a unaprijediti svoja praktična znanja te prezentacije naučnih radova polaznika koji su pripremani u prethodnih par mjeseci. Najbolji studentski radovi biće nagrađeni prigodnim nagradama.

U okviru MIMS-a će se, prvi put u Crnoj Gori, održati Roche Campus - Konwledge is to share, na kojem će učesnici MIMS-a biti u prilici da debatuju sa eminentnim ekspertima iz oblasti digitalne transformacije i inovacija u zdravstvu.

Generalni sponzor MIMS-a je Hoffman La Roche. Organizaciju MIMS-a su pomogli: INA Crna Gora, Agencija za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS), Ljekarska komora Crne Gore, Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore, Neregelia, Glosarij, Osmi Red DOO, Inel Medica, Meditas, Curaprox, Teoxane i Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Broj posjeta : 1507