Počeo Montenegrin International Medical Summit




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ceremonijom svečanog otvaranja koja je održana u Amfiteatru Instituta za javno zdravlje Crne Gore otvoren je Montenegrin International Medical Summit (MIMS 2019), prvi kongres namijenjen studentima i mladim doktorima medicine, stomatologije i farmacije. Organizator MIMSa je Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore.

Na ceremoniji otvaranja govorio je dr Milovan Roganović, predsjednik Organizacionog odbora MIMSa, a Kongres je otvorenim svečano proglasio Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić.

MIMS 2019 je okupio oko 250 studenata i mladih doktora koji će tokom četiri dana trajanja Kongresa imati priliku da, kroz zanimljiva predavanja, radionice i prezentacije naučnih radova na različite teme upotpune svoja znanja iz biomedicinskih nauka, ali i da upoznaju kolege iz regiona i svijeta.

Moto ovogodišnjeg MIMS-a je Live, learn and research.

Program MIMS-a, čiji je organizator Medicinski fakultet UCG, obuhvata plenarna predavanja eminentnih eksperata iz oblasti medicine, stomatologije i farmacije koji su mahom profesori ali i alumnisti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; zanimljive radionice na kojima će učesnici MIMS-a unaprijediti svoja praktična znanja te prezentacije naučnih radova polaznika koji su pripremani u prethodnih par mjeseci. Najbolji studentski radovi biće nagrađeni prigodnim nagradama.

U okviru MIMS-a će se, prvi put u Crnoj Gori, održati Roche Campus - Konwledge is to share, na kojem će učesnici MIMS-a biti u prilici da debatuju sa eminentnim ekspertima iz oblasti digitalne transformacije i inovacija u zdravstvu.

Generalni sponzor MIMS-a je Hoffman La Roche. Organizaciju MIMS-a su pomogli: INA Crna Gora, Agencija za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS), Ljekarska komora Crne Gore, Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore, Neregelia, Glosarij, Osmi Red DOO, Inel Medica, Meditas, Curaprox, Teoxane i Institut za javno zdravlje Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.