Medicinski fakultet UCG u konzorcijumu projekta “Mobile Access Dental Clinic” odobrenog za finansiranje u okviru drugog poziva Interreg - IPA CBC programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020




Zajednički nadzorni odbor (eng. Joint Monitoring Committee) Interreg - IPA programa prekogranične saradnje za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru 2014-2020 je na sastancima selekcije projekata koji su održani u Sarajevu 29. i 30. oktobra 2019. godine, odobrio za finansiranje jedan koordinatorski i dva partnerska projekta Univerzitetu Crne Gore u okviru drugog poziva za dostavljanje projektnih aplikacija. Kako su najavili, faza ugovaranja istih će uskoro započeti i obuhvatiće odobrene projekte za četiri prioritetne ose.

Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore se nalazi u konzorcijumu odobrenog projekta “Mobile Access Dental Clinic” (akronim: MADE) i pripada prvoj prioritetnoj osi PA1 (Improving the quality of the services in public health and social care sector). Glavni cilj projekta je uspostavljanje zajedničkog pružanja preventivne stomatološke zdravstvene zaštite u južnoj Hrvatskoj, zapadnoj Bosni i Hercegovini i Crnoj Gore. Formiraće se Zajednički centar znanja za razvoj neophodnih preventivnih programa i kapaciteta primarne zdravstvene zaštite na rano otkrivanje i intervenciju. Koordinatorska institucija na ovom projektu je Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu. Ukupna predložena vrijednost projekta iznosi 600.000 eura, dok je predviđeni iznos sredstava za Medicinski fakultet oko 110.000 eura.

U ovom pozivu, 30 projekata je odobreno za finansiranje od ukupno 161 prijavljenih. Univerzitet Crne Gore je još jednom pokazao da kroz kontinuirani rad i orijentisanost ka međunarodnim aktivnostima bilježi značajne rezultate u broju odobrenih projektnih aplikacija, što utiče na njegovu prepoznatljivost, ne samo u neposrednom okruženju, već i u široj evropskoj zajednici.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.