Svečana dodjela nagrada i diploma na Medicinskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je u prepunom amfiteatru Medicinskog fakulteta uz prisustvo velikog broja gostiju upriličena svečana dodjela diploma svršenim studentima Medicinskog fakulteta, studijskih programa Medicina, Stomatologija i Farmacija, kao i dodjela nagrada najboljim studentima.

Prisutnima se prvo obratio dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Miodrag Radunović:

Poštovani ministre zdravlja gdine Hrapoviću,  gdine rektore prof. Nikoliću, poštovana direktorice kancelarije zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope dr Jovanovski Dašić, koordinatorko Kancelarije Erasmus+ gđo Drljević, prorektorice, dekanice i dekani,  akademiče Antunoviću, predstavnici Vlade i vladinih institucija, predsjednici Komora, koleginice i kolege, diplomci, dragi gosti, predstavnici medija...

Čast mi je i zadovoljstvo da Vas pozdravim u svoje i u ime članova dekanskog kolegijuma, studenata i članova Vijeća, da zahvalim što ste Vašim prisustvom ovaj dan diplomiranim studentima Medicinskog fakulteta učinili posebnim.

Ovo je novo vrijeme koje traži nova znanja i nove ideje, nove ljude koji će znati da odgovore novim izazovima.

Neko je ranije otkrio bitne vrijednosti i uputio na znanje kao pretpostavku uspjeha.

Studiranje na Medicinskom fakultetu predstavlja sinonim za ozbiljnost, posvećenost, odricanja, mudrost, istrajnost. Svjesno ste odabirom fakulteta iscrtali svoju emocionalnu kartu, riješili rebus kome pripadate, pokazali šta Vam je bila ideja vodilja. Zato ste elita društva, zato ste posebni... i zato se društvo ponosi vama.

Zdravlje pripada svima... zato se naoružajte strpljenjem, uložite mnogo ljubavi, svoj život posvećujete drugom, vjerujte u uspjeh. Diplomiranjem trajno ste opredijelili svoj životni i karijerni put, budite dostojni čuvari dostojanstva doktorske profesije.

Vi trebate Crnoj Gori. Vaš unutrašnji doživljajni plan neka bude vezan za humanu misiju koju ćete ostvariti ovdje u Crnoj Gori. Vrijeme pred vama daje nadu da će država prepoznati kvalitet i valorizovati vaš rad i odricanja. Ne smije ništa da Vas obeshrabri. Zapamtite: Nade obrazovanih jače su od bogatstva neukih.

Ako je život san, onda danas živite onaj san koji ste budni sanjali prethodnih šest godina. Iskre ponosa svjetlucaju u srcima vaših roditelja i u očima vaših profesora. Postali ste budućnost zdravstvenog sistema Crne Gore.

Svim diplomiranim i nagrađenim kolegama i koleginicama želim uspjeh u budućem radu, da s ljubavlju nose uspomene iz ovog hrama znanja i da mu se uvijek vraćate. Medicinski fakultet je vaša kuća i vrata su za vas uvijek otvorena.

Neka su vam srećni novogodišnji i božićni praznici, svima želim dobrog zdravlja, ličnu i porodičnu sreću i profesionalni prosperitet.

Poručujući da su im vrata Ministarstva uvijek otvorena, ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da Vlada u kontinuitetu poboljšava uslove za rad svih u crnogorskom zdravstvenom sistemu.

-Nastavićemo još jače i još intenzivnije da stvaramo bolje uslove kako bi vi u našoj, vašoj zemlji imali sve uslove kao što to imaju vaše kolege na Zapadu. Ministarstvo zdravlja radi na personalizaciji odnosa sa svakim od vas i vrata su vam otvorena da čujemo vaše zahtjeve. Želimo i naći ćemo način da vam omogućimo edukaciju i školovanje u najprestižnijim evropskim centrima. Da dijelite svoje znanje i iskustvo sa kolegama i vratite se u vašu zemlju i svojim znanjem doprinesete poboljšanju i jačanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori - kazao je Hrapović.

Diplome i nagrade uručili su dekan prof. dr Miodrag Radunović, rukovodilac studijskog programa Stomatologija prof. dr Jasminka Anđelić i rukovodilac studijskog programa Farmacija prof. dr Zorica Potpara.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.