Humanitarna akcija studenata Visoke medicinske škole




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
 
Studenti Medicinskog fakulteta, studijskog programa Visoka medicinska škola - Berane, su organizovali humanitarnu akciju pod sloganom „Vaš slatkiš može usrećiti nekoga!", u namjeri da obraduju što više djece i porodica koje će ove hladne praznične dane dočekati u lošim socio-ekonomskim uslovima.
Kutije za novčane donacije su bile postavljene u nekoliko ugostiteljskih objekata, kozmetičkih salona i igraonica, dok su korpe za doniranje slatkiša bile pozicionirane u marketima Franca i Idea.
Obzirom da je odziv građana bio veliki, ova humanitarna akcija je obezbijedila 41 novogodišnji paketić za korisnike Dnevnog centra za djecu i omladinu ometenu u razvoju, kao i za štićenike organizacije „Ljepša Budućnost". Pored toga, od prikupljenih novčanih sredstava kupljene su prehrambene namirnice za 2 socijalnno ugrožene porodice za koje smo dobili preporuku od strane Banke hrane.
Pored sredstava prikupljenih od strane studenata i građana, veliki doprinos ovoj akciji je dao i Univerzitetski centar – Berane, na čelu sa direktorom Onurom Babaićem.
Studenti se zahvaljuju svim objektima koji su omogućili prikupljanje sredstava u njihovim prostorijama, kao i svim građanima toplog i velikog srca koji su prepoznali značaj ovakve akcije i u skladu sa svojim mogućnostima učinili da se ova akcija realizuje u što kraćem roku.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.