Medicinski fakultet, 13.02.2020

Svečani prijem KCCG najboljim studentima Medicinskog fakulteta UCGDirektor Kliničkog centra Crne Gore dr. Jevto Eraković, u prisustvu medicinske direktorice prof. dr Marine Ratković, svečano je primio 19 najboljih studenata V i VI godine Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici, kao i najboljeg crnogorskog studenta V godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Najbolji studenti V godine Medicinskog fakulteta UCG su: Muratović Alan, Stanišić Sara, Martinović Stefan, Jovović Andrea, Popadić Branko, Čejović Boško, Radulović Andrea, Vučinić Vladan i Lješnjanin Amer, dok su najbolji studenti VI godine: Banjac Boban, Stojanović Ana, Novaković Nataša, Dedeić Kemal, Magdelinić Milena, Kazazović Amra, Ostojić Ana, Grujić Jelena, Labudović Jelena i Đurđević Naza. Najbolji student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu je Šućro Madžgalj.

Prijem je organizovan sa ciljem da se menadžment najreferentnije zdravstvene ustanove u Crnoj Gori upozna sa planovima i opredjeljenjima za profesionalno usavršavanje budućih ljekara, najboljih među najboljima. Tom prilikom Eraković je iskazao punu podršku budućim kolegama ističući da su im vrata KCCG širom otvorena.

Studenti su izrazili zadovoljstvo prijemom i podrškom dr Erakovića i prof. dr Ratkovića, naročito što, kako je rekao jedan od njih, Crna Gora može da im pruži adekvatnu podršku kao i neki drugi visoko razvijeni centri.

U ime studenata V godine Medicinskog Fakulteta UCG, Čejović Boško, je zahvaljujući na prijemu iskazao da je zadovoljstvo da studenti znaju da menažment KCCG prepoznaje i vrednuje njih, kao buduće nosioce posla u zdravstvenom sistemu.

"U vrijeme kad se ljekarska profesija sve manje cijeni a trud, znanje i zalaganje ljekara sve manje prepoznaje, pa i mi u tom sistemu postajemo malo izgubljeni i zapitani oko budućih opredeljenja, čast je i zadovoljstvo znati da menadžment KCCG prepoznaje upravo nas kao budućnost zdravstvenog sistema i pokazuje želju da na našem putu ka definitivnom opredeljenju čvrsto stoji iza nas i da nam mogućnost da stičemo znanja i koristimo ih pomažući upravo ljudima u našoj zemlji. Hvala još jednom što vjerujete u nas, trudićemo se da znanjem, radom i zalaganjem to povjerenje i opravdamo", kazao je Čejović.

Student VI godine Medicinskog Fakulteta UCG u Podorici, Banjac Boban, kazao je da ga je poziv na sastanak sa direktorima Kliničkog centra prijatno iznenadio i da su utisci nakon sastanka u potpunosti pozitivni.

"Mislim da je ovakav potez menadžmenta Kliničkog centra prava stvar, jer su prepoznali kvalitet, znanje i uloženi rad. Takođe, smatram da je ovo najbolji način da se kvalitetni mladi ljudi zadrže u Crnoj Gori i na taj način dodatno unapredi kako Klinički centar, tako i naš cjelokupni zdravstveni sistem", zaključio je Banjac.

Broj posjeta : 689