Medicinski fakultet

Prijemni ispit za studijski program Farmacija Medicinskog fakulteta UCG neće se polagati ove godine
Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kandidati zainteresovani za upis polagaće prijemni ispit za studijske programe Medicina i Stomatologija, iz hemije i biologije, dok za studijski program Farmacija, ove godine neće biti prijemnog ispita, saopštila je prodekanica za nastavu Medicinskog fakulteta prof. dr Aleksandra Božarić-Vuksanović.

"Materijal za pripremu prijemnog ispita iz biologije i hemije su udžbenici srednje škole, koji prema Pravilniku zadovoljavaju kriterijume za upis na Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore, a po modelu oblasti do sada korišćene brošure „Zbirka zadataka iz biologije i hemije za pripremu prijemnog ispita, Beograd 2009. godine - za polaganje prijemnog ispita", rekla je prodekanica.

ImageOna napominje da je vrednovanje uspjeha iz srednje škole, kao i prijemnog ispita utvrđeno  Pravilnikom o uslovima, kriterijumima, i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore. 

Veliko interesovanje najboljih učenika za upis na sve studijske programe Medicinskog fakulteta, objašnjava prodekanica, reprezent je statusa Medicinskog fakulteta u obrazovnom procesu visokoškolskih institucija u Crnoj Gori.

"Studiranje na Medicinskom fakultetu predstavlja sinonim učenja i način življenja. Želim da poručim svim zainteresovanim kandidatima da selekcijom interesovanja naprave pravi izbor najhumanijeg posla na svijetu liječenja i spašavanja tuđih života", rekla je Božarić-Vuksanović.

Prošle godine Medicinski fakultet je u prvom upisnom roku na akademskim studijskim programima popunio sva mjesta.

Na studijskom programu Medicina bilo je upisano 56 studenata, na Stomatologiji 20, Farmaciji 30 studenata, a na primijenjenim programima Visoka medicinska škola 50 i Primijenjena fizioterapija 45 studenata, navela je Božarić-Vuksanović.

Onima koji žele da grade svoj poziv kroz izbor Medicinskog fakulteta, ona šalje sljedeću poruku: "Bićete ponosni na svoje zanimanje, a možete ga steći uz punu posvećenost, cjeloživotni rad, upornost i višegodišnje odricanje, spremni da  svoje vrijeme stavljate u službu očuvanja zdravlja i liječenju ljudi, a sa željom da budete ponosni na svoje zanimanje, uspješniji od svojih učitelja, da svojim stabilnim karakterom, znanjem, stečenim vještinama, radom i idejama doprinesete razvoju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, svjesni društvenog ugleda medicinske struke".

 

Medijske objave: 

https://www.cdm.me/drustvo/prijemni-ispit-za-studijski-program-farmacija-nece-se-polagati-ove-godine/

https://www.portalanalitika.me/clanak/prijemni-ispit-za-studijski-program-farmacija-medicinskog-fakulteta-ucg-nece-se-polagati-ove-godine

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/279551/za-farmaciju-nema-prijemnog-ispita.html

https://www.antenam.net/drustvo/158873-ove-godine-bez-prijemnog-ispita-za-farmaciju

https://www.pobjeda.me/clanak/ove-godine-nema-prijemnog-za-studijski-program-farmacija

https://fosmedia.me/infos/drustvo/ove-godine-nema-prijemnog-za-studijski-program-farmacija

https://www.aktuelno.me/crna-gora/za-farmaciju-nema-prijemnog-ispita/

http://kolektiv.me/157877/medicinski-fakultet-prijemni-ispit-za-studijski-program-farmacija-nece-se-polagati-ove-godine

https://makanje.me/clanak/2105?fbclid=IwAR15MtQmCGzCm4bFGxkDR15iuL6BpAyULtBLURAjhwRpbX6cZ7dpgErB4l8

 

Broj posjeta : 82

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.