Pozdravna riječ dekana prof. dr Miodraga Radunovića novoj generacija studenata Medicinskog fakulteta




Poštovane/i koleginice i kolege,

Pred vama su trenuci koji se pamte. Kročili ste u aule ovog fakulteta nošeni ambicijom i željni znanja. Vaše interesovanje za upis na akreditovane studijske programe na Medicinskom fakultetu ukazuje na vaš isparavan odabir, na vašu posvećenost nauci i cjeloživotnoj misiji humanosti.
Vrijeme koje je pred vama, traži nove ljude i nova znanja, koji ce težiti da unaprijede kvalitet zdravstvene zaštite u Crnoj Gori i da budu konkurentni sa zdravstvenim sistemima razvijenih zemalja.
Aristotel je rekao:"Korijeni učenja su gorki, ali su plodovi slatki". Zato naprijed, svjesni da samo uz velika odricanja možete doseći zacrtani cilj.
Najvrednija ljudska karakteristika je humanost. Liječeći druge, pomažući i spasavajući živote, nesebično dajući sebe drugima, rješavanjem njihovih problema crtate sopstvene okvire humanosti.
Na Medicinskom fakultetu sticaćete nova znanja, a u profesorima i saradnicima ćete imati učitelje i prijatelje.
Koristite svaki trenutak da naučite nešto novo, jer znanje ima granice, neznanje nema.
Već na prvom koraku se susrećete za pandemijom izazvanom virusom SARS CoV 19 sa pogubnim posledicama za zdravlje ljudi. Zbog moguće transmisije bolesti organizovali smo nastavu u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje i Univerziteta Crne Gore online i kombinovano. Vjerujemo da ćete uz dodatni napor nastavnika i saradnika ali i vašu posvećenost uspjeti da savladate predvidjeno gradivo .
U ime profesora i saradnika, u ime članova dekanskog koelgijuma i u svoje ime upućujem vam riječi srdačne dobrodošlice uz srećan početak školske godine i studiranja na Medicnkom fakultetu.

Dekan

Prof.dr Miodrag Radunović

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.