Niz akcija studenata Medicinskog fakulteta povodom mjeseca brige o muškom reproduktivnom i mentalnom zdravlju




Niz akcija studenata Medicinskog fakulteta povodom mjeseca brige o muškom reproduktivnom i mentalnom zdravlju

Novembar se u svijetu obilježava kao mjesec brige o muškom reproduktivnom i mentalnom zdravlju, a kao i svake godine, studenti Medicinskog fakulteta UCG trude da isprate i obilježe ovaj mjesec na najbolji mogući način, pa su tako i ove godine organizovali niz akcija.

Naime, cijela priča započeta je 2003. godine u Australiji kroz šaljivu ideju grupe prijatelja, koji su sa ciljem podizanja svijesti o raku prostate pokrenuli ideju "Movember" u okviru koje su puštali brkove tokom ovog mjeseca. Iako je primarna ideja bila ništa više nego interna šala, pokret je zadobio veliku pažnju i podršku i proširio se na globalni nivo. Cilj pokreta jeste svakako "promijeniti lice muškog reproduktivnog zdravlja" odnosno podići svijest o važnosti istog, kao i prikupiti adekvatna sredstva za programe prevencije i liječenja.

Akcije su sljedeće:


1. Fotokonkurs - No Shave November
Ukoliko želite da budete dio ove akcije, pravila su jednostavna - puštajte brkove!
Prijava na link: https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLSeT_UEjuuiBb-GXzqXEBB9wUWh5rP7r1Mzj4AXkTamvWUIZyg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
Slike svih prijavljenih studenata postavićemo na našoj Facebook stranici MoMSIC Montenegro. Pošaljite što prije jer fotografije sa najviše lajkova donose učesnicima vrijedne nagrade.
Biramo bradu sa najviše lajkova i najbolju bradu po izboru stručnog žiria. 30.novembra proglasićemo pobjednike.

2. Novembar te pokreće - je dio Movember-a jer se ovog mjeseca pored reproduktivnog podiže svijest i o mentalnom zdravlju muškaraca i prevenciji suicida. Fizička aktivnost jedan od faktora koji najviše doprinose mentalnom ali i opštem zdravlju svih nas. Zato hajde da spojimo lijepo i korisno! Pokreni se, aplikacija neka broji korake, a ti osvoji vrijedne nagrade! Prijavi se 21. i 22. novembra, od ponedeljka 23. započni brojanje koraka preko aplikacije Samsung health, to traje dvije nedelje. Tada će se slati screen record i biti selektovanje i objavljivanje rezultata!! Sedmog decembra ćemo objaviti tri dobitnika nagrada!
Link za prijavu u opisu instagram  i facebook profila @momsic_montenegro_

3. Webinar -  Humana reprodukcija i seksualno zdravlje muškaraca
I naravno, kako bismo upotpunili cijelu akciju, na kraju mjeseca  održaće se webinar na gore navedenu temu u okviru kojeg će stručnjaci iz pomenutih oblasti govoriti o reprodukciji i važnosti seksualnog zdravlja.
Uskoro očekujte više informacija o detaljima i pravilima učešća!

Nadamo se da će što veći broj studenata pokazati zainteresovanost za učešće i na taj način nam sa jedne strane pomoći u realizaciji ciljeva, a sa druge  pokazati odgovornost  kako prema sebi, tako i prema cijelom društvu!

ImageImageImage

Vaš MoMSIC tim

 

Medijske objave:

https://www.antenam.net/drustvo/179203-niz-akcija-studenata-medicinskog-fakulteta-povodom-mjeseca-brige-o-muskom-reproduktivnom-i-mentalnom-zdravlju

https://fosmedia.me/infos/drustvo/akcije-studenata-medicinskog-fakulteta-povodom-mjeseca-brige-o-muskom-reproduktivnom

http://www.magazinnina.me/niz-akcija-studenata-medicinskog-fakulteta-povodom-mjeseca-brige-o-muskom-reproduktivnom-i-mentalnom-zdravlju/

https://makanje.me/clanak/4171?fbclid=IwAR1c1DdyW9wxgvJItdCdk1g1_cwWCINJIq8yE9FrpIac1V8IFNgEFl3J_Lk

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.