Primijenjena fizioterapija Igalo




Studijski program Primijenjena fizioterapija je program Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Misija Programa kao obrazovne institucije jeste da nastavnim sadržajem, primjenom savremenih metoda edukacije i kroz istraživački proces obrazuje kvalitetne stručnjake u oblasti fizioterapije kao discipline zdravstvenih nauka, sposobne da kreativnim radom pomažu razvoj svoje zemlje i regiona u skladu sa savremenim evropskim trendovima.

Ciljevi studijskog programa su stvaranje kvalitetnog visokoobrazovanog kadra u oblasti fizioterapije sa znanjima, opštim i specifičnim profesionalnim vještinama prilagođenim promenljivim zahtjevima korisnika fizioterapije i različitim uslovima rada, razvoj istraživanja i kreiranja naučne misli iz oblasti fizioterapije i stvaranje novog nastavno-naučnog kadra. Program je opredijeljen da neprekidno i sistematski radi na unapređenju kvaliteta svoje djelatnosti.

Vizija Programa primijenjene fizioterapije je da postane vodeća naučno-obrazovna institucija koja obrazuje fizioterapeute visokog kvaliteta u praksi, istraživanju i profesiji i koja promoviše visoke standarde zdravstvene brige.

Program primijenjene fizioterapije nalazi se u Igalu, na ulazu u jedan od najljepših zaliva u svijetu - Boku Kotorsku. Lociran je u neposrednoj blizini Instituta „Dr. Simo Milošević”, renomiranog centra za multidisciplinarnu rehabilitaciju, fizikalnu i preventivnu medicinu, koji je nastavna baza Programa primijenjene fizioterapije.

Adresa:

Sava Ilića br. 5 85 347 Igalo, Crna Gora

Telefoni:

Rukovodilac Programa  +382 31 331 028

            

Studentska služba          +382 31 658 845

Administracija                 +382 31 658-876

Računovodstvo              +382 31 332-728   

Faks:

                                            +382 31 332 729

E-mail:

cecam@ucg.ac.me

soniag@ucg.ac.me

fpf@ucg.ac.me

Istorijat

Fizioterapeutska škola u Igalu osnovana je 1976. godine kao Viša (dvogodišnja) škola. U skladu sa novim Zakonom o visokom obrazovanju Viša fizioterapeutska škola je 2004. godine transformisana u Visoku fizioterapeutsku školu, a godinu dana kasnije, Odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i uz saglasnost Ministarstva prosvjete i nauke Republike Crne Gore, preimenovana je u Fakultet primijenjene fizioterapije kao organizacione jedinice Univerziteta Crne Gore. Danas je u sastavu Medicinskog fakulteta Podgorica kao njen studijski program.

 

Studijski program: Primijenjena fizioterapija

U Igalu se organizuju osnovne studije primijenjene fizioterapije. Nastavni plan i program je usklađen sa Bolonjskom deklaracijom i evropskim sistemom transfera kredita. Osnovne studije traju tri godine (180 ECTS kredita).

Studijski program Primijenjena fizioterapija koncipiran je na nivou savremenih saznanja fizioterapijske nauke i na savremenim svjetskim standardima fizioterapeutske struke, koji, između ostalog, podrazumijevaju fizioterapeutsku procjenu, planiranje, tretman i evaluaciju, i u skladu je sa novim tendencijama u oblasti obrazovanja fizioterapeuta.

Završetkom osnovnih studija stiče se visoko obrazovanje i stručni naziv bečelora primijenjene fizioterapije (BApp).

Brojni studenti ovog Programa su nakon završenih studija našli poslovni i stručni angaćman širom Evrope i Bliskog istoka gdje su svojim radom i stručnošću stekli visoku reputaciju i materijalnu nadoknadu za svoj rad.

 

Upis

Na studije Primijenjene fizioterapije mogu se upisati kandidati sa završenom gimnazijom i srednjom medicinskom školom.

Upis studenata regulisan je Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu studija na Univerzitetu Crne Gore.

Detaljnije informacije na telefone:     

+382 31 658-845

+382 31 658-876

+382 31 332-728

+382 31 332-729

+382 31 331-028

ili e-mail           cecam@ucg.ac.me

                           fpf@ucg.ac.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.