Medicinski fakultet, 12.11.2019

Predavanje na temu „Savremene metode praćenja i regulacije glukoze kod đece sa dijabetesom“Sekretarijat za socijalno staranje, u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica, povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, organizuje predavanje na temu „Savremene metode praćenja i regulacije glukoze kod đece sa dijabetesom“, u srijedu, 13.11. 2019. godine, u kosoj sali Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ u 12:00 časova.

Učestvuju:

Prof.dr Saša Živić, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu, načelnik odjeljenja za endokrinologiju Dečje klinike u Nišu i generalni sekretar Udruženja pedijatara Srbije.

Prof. dr Živić rođen je 23. maja 1960. godine. Medicinski fakultet završio je 1985. godine. Magistrirao je 1993. godine na Medicinskom fakultetu u Nišu, doktorirao 1999. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U doktorskoj disertaciji bavio se stanjem dijabetesa kod đece. Redovni je profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu i šef Katedre za pedijatriju. Načelnik je odjeljenja za endokrinologiju Dečje klinike u Nišu i generalni sekretar Udruženja pedijatara Srbije.

Objavio je veliki broj radova u inostranim medicinskim časaopisima i jedan je od najcitiranijih naučnika iz regiona.

Ivan Terzić, sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorice

Doc.dr Vladimir Vojinović, medijator

Broj posjeta : 695