Posjeta studenata Građevinskog fakulteta gradilištu stambeno-poslovnog objekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Posjeta studenata Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore gradilištu stambeno-poslovnog objekta Green Level kompanije LD Gradnja d.o.o. uspješno je organizovana u petak 31.03.2023. godine.
 
Gradilište su obišli studenti III godine osnovnih studija u okviru praktične nastave na predmetu Organizacija i tehnologija građenja. Posjetu su, u ime Građevinskog fakulteta, organizovali prof. dr Snežana Rutešić, doc. dr Željka Beljkaš i mr Mladen Gogić, uz podršku kompanije LD Gradnja.
 
Studenti su na gradilištu imali priliku da vide odličan primjer uređenja gradilišta i izvođenja radova u skladu sa svim neophodnim procedurama i propisima. Od strane odgovornih lica sa gradilišta im je predstavljen projekat izgradnje druge faze kompleksa Green level i prezentovani do sada završeni radovi i način tehnologije izvođenja i snabdijevanja neophodnim resursima. Pored toga su studenti na licu mjesta mogli vidjeti praktičan primjer fazne izgradnje i sve privremene objekte neophodne za normalno funkcionisanje gradilišta, kao i gradilišnu mehanizaciju. Pored toga izvršen je
uvid u radove na montaži krana, armiračke i tesarske radove, uz prezentovana iskustva kolega u vezi sa svim fazama investicionog projekta sa aspekta investitora i izvođača radova.
 
Građevinski fakultet se zahvaljuje kompaniji LD Gradnja na ukazanom gostoprimstvu i prilici da se studenti našeg fakulteta upoznaju sa izazovima u izvođenju radova na jednom reprezentativnom gradilištu i iskazuje nadu da će se dosadašnja
uspješna saradnja i dalje nastaviti.
 
Image
 
Image
 
 
Image
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.