Za svjetsko znanje siguran korak: Građevinski fakultet




Za svjetsko znanje siguran korak: Građevinski fakultet

Svijet građevinarstva, najstarije inženjerske discipline, živ je i izazovan, pruža velike mogućnosti i donosi privilegije. Ukoliko voliš prirodne i tehničke nauke, zanima te  dizajn, konstrukcija i održavanje građevinskih objekata različitih tipova, a sticanjem znanja i vještina iz građevinarstva želiš da uđeš u krug privilegovanih, Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore ti širom otvara vrata.

Građevinski fakultet posvećen je visokoškolskom obrazovanju kadrova, naučnoistraživačkom radu u oblasti građevinarstva, kao i rješavanju problema pri projektovanju, građenju i eksploataciji raznih građevinskih objekata:  zgrada, industrijskih objekata, puteva, željezničkih pruga, mostova, tunela, brana, nasipa, vodovoda, kanalizacija... Fakultet obrazuje kadar koji pored poznavanja graditeljske tehnike, poznaje i pravnu regulativu, ekonomske discipline i poslovnu psihologiju, čime edukuje kadar za savremeno tržište.

Tebi, budućem studentu ovog Fakulteta i budućem građevinskom inženjeru, pružiće se mogućnost studijskog boravka u inostranstvu kroz različite oblike aktivnih programa međunarodne saradnje. Tokom „izgradnje“ tvog akademskog puta, biće organizovane stručne posjete gradilištima i značajnim objektima širom Crne Gore. Poseban kvalitet u realizaciji praktične nastave predstavljaće dobro opremljena Laboratorija Fakulteta u kojoj ćeš kroz nastavni proces pratiti i realizovati različita ispitivanja građevinskih materijala i konstrukcija.

Više informacija o Građevinskom fakultetu možete naći na internet stranici Studentski informator – Građevinski fakultet, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.