Održana četiri gostujuća online predavanja u okviru ERASMUS+ i CEEPUS programa  




Održana četiri gostujuća online predavanja u okviru ERASMUS+ i CEEPUS programa  

 

 

 

 

 

 

 

U cilju daljeg snaženja međunarodne saradnje i programa mobilnosti, u periodu od 10-19. maja održana su četiri gostujuća online predavanja u okviru CEEPUS i ERASMUS+ programa mobilnosti.

U okviru CEEPUS programa mobilnosti prof. dr Biljana Gjozinska, sa Integrated Business Faculty iz Skoplja, održala je predavanje za studente master studija dana 10.05.2021. godine, na temu Sistemi upravljanja akcionarskim društvima.

U tekućoj sedmici održana su još tri gostujuća predavanja u okviru ERASMUS+ programa mobilnosti. Naime, tri profesora sa Faculty of Economics and Business Administration, „Alexandru Ioan Cuza”, University of Iași održala su predavanja za studente osnovnih i master studija.

Profesorica Carmen Pintilescu održala je 17. maja predavanje na temu Statistical methods applied in economics. Dva dana kasnije profesorica Laura Diaconu održala je predavanje na temu Wealth of nations: globalization and economic growth, dok je profesor Cristian Popescu istog dana imao predavanje na temu Human Capital.   

Studenti osnovnih i master studija su pokazali veliki odziv i visok nivo satisfakcije održanim predavanjima i u interakciji sa profesorima pokrenuli diskusiju na različite stručne teme.

U razgovoru sa prodekanom za međunarodnu saradnju prof. dr Bobanom Melovićem gostujući profesori su izrazili zahvalnost na spremnosti da, u uslovima koje determiniše aktuelna epidemiološka situacija izazvana virusom Covid-19, fakultet organizuje predavanja i omogući realizaciju njihovih mobilnosti i time nastavi jačanje saradnje sa partnerskim fakultetima.    

Međunarodna saradnja je jedan od strateških ciljeva razvoja Ekonomskog fakulteta, na osnovu čega je naš fakultet i prepoznat kao jedna od najaktivnijih organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.