Uvod u logiku - onlajn nastava




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U vrlo neobičnim i teškim okolnostima koje prate čitavo čovječanstvo, poseban izazov za sve prosvjetne radnike predstavljaju različite varijante organizacije nastave. Zoom aplikacija, kao novi vid nastavne prakse i kao jedan od načina na koji se nastava organizuje na UCG otvara neke nove mogućnosti, ali i pitanja. Vjerovatno je da su studentski utisci najbolje mjesto od kojih je u postavljanju takvih pitanja potrebno  krenuti. Svakako da svaki predmet i naučna oblast imaju svoje specifičnosti kada je u pitanju realizovanje nastave u novim tehničkim okolnostima. Studenti Studijskog programa za obrazovanje učitelja realizuju nastavu preko Zoom aplikacije iz nekoliko predmeta.  Prošle nedjelje su studenti prve godine ovog studijskog programa imali čas iz predmeta Uvod u logiku, baveći se između ostalog poljskom notacijom, načinom zapisivanja formula iskazne logike koji je dio tradicije najznačajnije svjetske logičke škole.

Pogledajmo utiske nekih od njih. 

Onlajn predavanja preko aplikacije Zoom su dobra stvar. Aplikacija je laka za korišćenje i pomaže u savladavanju gradiva. Mislim da bi bilo odlično kad bismo iz svih predmeta mogli da organizujemo ovakvu vrstu nastave. (Ioanna Skempri)

Zadovoljna sam ovakvom nastavom. Svi smo uključeni, zajedno radimo zadatke i shvatamo gradivo koje se obrađuje na takav način. (Slađana Luković)

Zoom aplikacija, po mom misljenju, je veoma dobro i korisno pomagalo. Značajne su mogućnosti da se znanje prenese na takav način. (Maida Šabović)

Imam sve pohvale za rad i trud naših profesora koji su pristupili podučavanju putem online platforme. Uz to su uvijek spremni da čuje mišljenja svih svojih studenata i žele da aktivno učestvujemo u oba vida nastave - virtuelnom i stvarnom. (Milica Ruzić)

Pored cjelokupne situacije koja nas je zadesila dobro je da nijesmo tražili izgovor već smo nastavili sa radom. Kako ljudima širom svijeta, tako je i nama online nastava pomogla u ovim teškim trenucima.

Aplikacija Zoom preko koje komuniciramo ima bezbroj mogućnosti. Njom smo našli pravu zamjenu za nastavu u učionicima našeg fakulteta. (Slađana Delibašić)

Situacija u kojoj smo se našli je zapravo izazov u mnogim sferama ljudskog života. Do juče smo bili u studentskim klupama, a evo neko vrijeme učimo "na daljinu". Znanja koja nam na različite načine prenose naši profesori izražavaju najveći stepen postignuća u ovim uslovima. Kvalitetnim i stručnim zalaganjem profesora dobijamo kvalitetne informacije, uputstva, zadatke, savjete. (Binesa Gavazović)

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.