Nova objava - 18.03.2020 17:01




Poštovani studenti,

Ovim putem vas obavještavam da će se prvi "live video" u vidu predavanja iz predmeta Analiza muzičkog djela II održati sljedeće srijede (25.3.) u 12.15 putem Zoom-a. Unaprijed se radujem mogućnosti koja nam je data kako bi očuvali kontinuiteta rada i prevazišli nedostatke situacije u kojoj smo se zadesili.  Nadam se i da sagledavate prednosti ovih okolnosti, kao i privilegovanost da sada još više vremena posvetimo bavljenju muzikom.

U sklopu ovog obaviještenja nalazi se i materijal koji nam je važan za sljedeće predavanje:

  1. urađeni domaći zadaci koje ste mi poslali za danas:
  • I dvogl. inv. (grupa A za koju je bila odgovorna Elena Peruničić)
  • II dvog. inv. (grupa B, Iva Drekalović)
  • III dvogl. inv. (grupa C, Marija Tofčević)

Analize su dobro urađene, postoji samo par detalja koje ćemo korigovati na predavanju.

Do sljedeće sedmice bih vas molila da, koristeći materijal vaših domaćih zadataka, uz snimak sa interneta, poslušate invencije koje niste radili (a koje su bile za domaći drugim grupama) i da eventualno sami unesete ispravke (ukoliko su potrebne). U prvom dijelu sljedećeg predavanja zajedno ćemo se posvetiti ovoj materiji, poslušati invencije i komentarisati. 

  1. Kako bi ovaj dio posla bio urađen što kvalitetnije, bilo bi poželjno da pogledate tekst o sekvencama i obrtajnom kontrapunktu koji se takođe nalazi u knjizi Mirjane Živković ("Instrumentalni kontrapunkt"). Šaljem fotografisane stranice za slučaj da vam je materijal ostao na Cetinju.

 

Nakon što pređemo predviđeni materijal, nastavićemo dalje sa analizom invencija koje ste odštampali, pa vas molim da ovaj materijal imate uz sebe. Za 1. april planiram da nastavimo sa Baroknom svitom, dok nas do kraja semestra očekuje fuga i dr.

 

VAŽNO:

Molila bih vas i da napravimo probni susret za "live video" sutra, u četvrtak, 19. marta u 12.15. Putem grupe mi možete potvrditi ko je u mogućnosti da prisustvuje (vjerujem da nam neće trebati mnogo vremena). Unaprijed hvala.

 

 

Srdačan pozdrav,

Nina

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.