Elektrotehnički fakultet, 29.03.2019

Rezultati SODA projekta predstavljeni na IETF 104 skupu u PraguX

Prvi ovogodišnji skup IETF (Internet Engineering Task Force) organizacije, koja razvija i promoviše otvorene internet standarde, održan je u periodu od 23. do 29. marta 2019. godine u Pragu (https://www.ietf.org/how/meetings/104/). Na IETF 104 skupu je bilo više od hiljadu registrovanih učesnika iz različitih istraživačkih oblasti vezanih za standardizaciju internet tehnologija.

Na sastanku Radne grupe za 6TiSCH tehnologiju (https://datatracker.ietf.org/meeting/104/materials/agenda-104-6tisch-07), održanom u ponedeljak, 25. marta 2019. godine, predstavljeni su glavni motivi i ciljevi SODA projekta, kao i do sada ostvareni rezultati na razvoju OpenBenchmark platforme, koja omogućava testiranje 6TiSCH mreža u standardizovanim scenarijima, u cilju dobijanja skupa odabranih ključnih indikatora performansi mreže.

Prezentaciju pod nazivom ‘OpenBenchmark – Continuous delivery benchmarking for 6TiSCH”  je održao Božidar Škrbić, softver inženjer angažovan na SODA projektu, a sastanku 6TiSCH Radne grupe su prisustvovali i doc. dr Kočan Enis, rukovodilac projekta, i dr Mališa Vučinić, angažovan kao eksterni savjetnik na projektu.