Nova objava - 18.03.2020 19:13




Poštovani studenti,

Ovim putem vas obavještavam da će se prvi "live video" u vidu predavanja iz predmeta Analiza muzičkog djela IV održati sljedeće srijede (25.3.) u 13.45 putem Zoom-a. Unaprijed se radujem mogućnosti koja nam je data kako bi očuvali kontinuiteta rada i prevazišli nedostatke situacije u kojoj smo se zadesili.  Nadam se i da sagledavate prednosti ovih okolnosti, kao i privilegovanost da sada još više vremena posvetimo bavljenju muzikom.

Domaći zadaci koje ste mi poslali na mail su evidentirani, a u toku ove sedmice ću odgovoriti u slučaju potrebe za korekcijama.

U sklopu ovog obaviještenja nalazi se i materijal koji nam je važan za sljedeće predavanje:

  1. fotografisane stranice knjige Nauka o muzičkim oblicima, V. Peričić i D. Skovran (poglavlja: Rečenica, Period i Nepravilnosti u građi rečenice i perioda) za slučaj da vam je materijal ostao na Cetinju. Molila bih vas da za sljedeće predavanje pročitate navedena poglavlja, kako bi u okviru predavanja poslušali i analizirali nekoliko primjera iz literature. 
  2. domaći zadatak (ovaj primjer bi trebalo da imate već odštampan): analiza tonalnog plana (detaljna harmonska analiza) i strukturnog plana notnog primjera (Betoven, sonata op. 31 br. 3), nakon što pročitate poglavlja iz knjige

VAZNO:

Sutra cu u 12.15 sa I godinom organizovati probno predavanje (vjerujem 10 minuta) putem Zoom-a. Ukoliko ste u mogucnosti, pridruzite nam se.

 

Srdačan pozdrav,

Nina

 

p.s.

U zavisnosti od naslova fajla, neke sam u mogućnosti da "otpremim" tek kada im promijenim naziv, te se zbog toga izvinjavam zbog nepreglednosti naslova pojedinih dokumenata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.