Programska knjižica prve međunarodne nedjelje muzike Music in ME : Od. 5 do 9. juna




Programska knjižica prve međunarodne nedjelje muzike <span class="CyrLatIgnore">Music in ME</span> : Od. 5 do 9. juna

Međunarodna nedjelja muzike Music in ME , muzički festival koji organizuje Muzička akademija Univerziteta Crne Gore, održava se od 5. do 9. juna 2023. godine na Cetinju i obećava bogat i raznolik muzički doživljaj.

Programska knjižica ove manifestacije dostupna je na linku Music in ME i u prilogu ove vijesti. 

Ugošćuje talentovane muzičare sa renomirane Muzičke akademije Stanisław Moniuszko , u Gdanjsku (Poljska) i Conservatorio Superior de Música de Vigo , (Španija). Ove cijenjene institucije će udružiti snage sa crnogorskim profesorima, stvarajući jedinstveno okruženje za saradnju za umjetničku razmjenu i rast.

Pored glavnih manifestacija festivala, paralelno će se održavati i Ljetna muzička škola Music in ME , koja će mladim učenicima iz Crne Gore i okolnih zemalja pružiti priliku da uče od cijenjenih nastavnika iz Poljske, Španije i Crne Gore. Ova ljetna muzička škola ima za cilj njegovanje i razvoj muzičkih talenata naredne generacije, njegovanje strasti za muzikom i pružanje neprocjenjivih obrazovnih iskustava.

Tokom trajanja festivala i ljetne muzičke škole, polaznike očekuje raznolik spektar aktivnosti, uključujući nastupe, majstorske tečajeve, radionice i okrugle stolove. Ovi događaji će se pobrinuti za široku paletu muzičkih žanrova i stilova, prikazujući bogatstvo i raznolikost muzičkih tradicija iz različitih kultura.

Music in ME je platforma za kulturnu razmjenu, njegovanje prijateljstva i saradnje među muzičarima i muzičkim entuzijastima iz cijelog svijeta. Pridružite nam se na Cetinju na nezaboravnom muzičkom putovanju, gdje se talenat susreće s inspiracijom i gdje nas sve spaja univerzalni jezik muzike.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.