Program stručne studentske prakse u saradnji sa više od 30 partnerskih institucija počinje 3. maja




Program stručne studentske prakse u saradnji sa više od 30 partnerskih institucija počinje 3. maja

Poštovane koleginice i kolege,

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa više od 30 partnerskih institucija iz privatnog i javnog sektora, pokreće Program studentske stručne prakse koji će omogućiti svim studentima završne godine Osnovnih akademskih studija sticanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za savremeno tržište rada.

Svi redovni studenti završne godine Osnovnih akademskih studija sa modula Makroekonomija i Mikroekonomija dobiće priliku za obavljanje stručne prakse u trajanju od 4 sedmice, počev od 3. maja.

Tokom trajanja stručne prakse, na Fakultetu neće biti nastave, a studenti će  umjesto završnog ispita na nekom od predmeta koji su slušali tokom ljetnjeg semestra akademske 2022/23. godine, obaviti jednomjesečnu stručnu praksu i po osnovu tog angažmana osvojiti bodove u okviru završnog ispita.

Početkom marta mjeseca, na svakom od modula, biće organizovan Info dan na kojem će studenti imati priliku da se dodatno informišu o ovom programu, te da iskažu svoje mišljenje/sugestije koje će pomoći u daljem sprovođenju projekta.

U svrhu sprovođenja svih potrebnih aktivnosti, uzimajući u obzir značaj projekta i njegovu složenost, pored Uprave Ekonomskog fakulteta, predmetnih profesora i saradnika, formiran je i operativni tim koga čini saradnik na nastavi na Ekonomskom fakultetu i rukovodilac Centra za razvoj karijere mr Nikola Martinović i studenti treće godine osnovnih akademskih studija sa modula Makroekonomija i Mikroekonomija (ambasadori praktične nastave) i to: Kristina Vlaović, Milica Damjanović, Neda Mijović, Ivana Gorović, Marina Marljukić, Stefan Kostić i Balša Nicović.

Više informacija o samom projektu je dostupnu u okviru dokumenta koji se nalazi u prilogu.

Prijavite se za Program stručne prakse i steknite neophodna znanja i vještine koje će vam omogućiti bolju početnu poziciju na putu ka željenoj karijeri!

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.