Uručena audio i video oprema za prvi EKOF podcast




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prateći savremene trendove u načinima prenošenja informacija i znanja kao i razmjene mišljenja, na Ekonomskom fakultetu uskoro će biti pokrenut prvi EKOF podcast. Projekat prvog podkasta podržalo je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma koje je obezbijedilo audio i video opremu. Tim povodom, danas su ugovor o ustupanju opreme potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Dekan Jocović je istakao da pokretanjem podkasta želimo dodatno da okrenemo Ekonomski fakultet javnosti i govorimo o aktulenim ekonomskim temama, ali i da širimo ideju biznisa među mladima.

“Jer, ideja biznisa među mladima je, čini mi se – prije svega zbog ekonomskog stanja u kome se nalazimo, nasušna potreba svih nas“, istakao je on.

Ministar Đurović je naveo, tokom posjete Ekonomskom fakultetu, da će ustupanje ove vrijedne opreme doprinijeti kreativnosti, inovativnosti i edukaciji novih generacija.

„Ovo je donacija za ove naše mlade, kreativne ljude i studente koji bi trebalo da govore o preduzetništvu, razvoju preduzetništva, o kreativnim idejama i pristupu ekonomiji sa ljudima iz zemlje i regiona koji su prepoznati kao uspješni. Nadam se i da će ekipa koja će voditi tu priču biti kreativna, inovativna i da će podcast biti gledan, što je veoma važno. Cilj nam je da se ljudi više ne okreću samo ka državnom poslu, već da kreiramo od malena – i od studentskih dana – ideju o potrebi za preduzetništvom, njegovom razvoju i kreativnim idejama. Zbog toga sam srećan i zadovoljan, i nadam se će ubrzo krenuti i prva emisija, tačnije prvi podcast. Na svima nama je da radimo na promociji tog podcasta“, zaključio je Đurović.

Dekan Jocović je u ime Ekonomskog fakulteta zahvalio Ministarstvu ekonomskog razvoja i ministru Đuroviću, podsjetivši da je donacija samo nastavak kvalitetne saradnje dvije institucije.

„Ovo je jedna od aktivnosti koje MERT u saradnji sa Ekonomskih fakultetom radi od prethodne godine. Zajednički smo kvalitetno organizovali nekoliko okruglih stolova na aktuelne teme, obuku za članove upravnih i nadzornih odbora preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, a MERT je podržalo i konferenciju MICEB kao pokrovitelj”, zaključio je dekan Jocović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.